Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar impact corona op ziekenhuispersoneel

Geplaatst opzondag 13 december 2020 - 18:44

De Universiteit Maastricht is gestart met een grootschalig onderzoek naar de invloed van de coronacrisis op het zorgpersoneel in de Limburgse ziekenhuizen. Zo'n duizend zorgmedewerkers doen mee.

"Aangenomen wordt dat corona de invloed is van het hoge ziekteverzuim in de zorg, maar de precieze oorzaak weten we niet", zegt Daan Westra die het onderzoek leidt zondag in L1mburg Centraal. Het ziekteverzuim in de Limburgse ziekenhuizen ligt momenteel rond de 10%, bijna het dubbele van normaal.

Video: L1

Lees ook: Ziekteverzuim ziekenhuispersoneel hoger door corona

Advies aan ziekenhuizen
Doormiddel van vragenlijsten wordt onderzocht hoe de ziekenhuizen de coronacrisis hebben aangepakt en wat de impact daarvan is geweest op het welzijn van het personeel. Op basis van de bevindingen worden ziekenhuizen geadviseerd hoe ze hun personeel fysiek en mentaal zo gezond mogelijk kunnen houden.

Resultaten
De eerste ronde van het onderzoek is nu van start gegaan. De resultaten daarvan worden naar verwachting in januari bekend gemaakt. In maart, juni en september 2021 worden opnieuw vragenlijsten verstrekt aan de deelnemers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen