Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar gronddeal wethouder Venray'

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 22:16

De aankoop van een stuk grond door de Venrayse wethouder Jan Loonen, wordt onderzocht door de gemeente Venray en het Waterschap Limburg.

Dat meldt NRC vrijdagavond. Het waterschap deed de grond in 2016 van de hand.

Onderhands
Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of er sprake is van belangenverstrengeling. De CDA-wethouder kocht de 37 hectare grond in het Loobeekdal in Merselo als privépersoon van het waterschap. De deal werd onderhands geregeld, andere gegadigden konden niet meedingen.

Eisen
Wethouder Grondzaken Loonen sloot de deal omdat het waterschap de Loobeek weer wilde laten meanderen, en daarvoor grond nodig had in het beekdal. Een deel van die grond was in bezit van Loonen, die dus eisen kon stellen aan het waterschap. Volgens de krant kocht Loonen de grond tegen een zachte prijs, omdat het van landbouwgebied was afgeschaald naar - goedkoper - natuurgebied. NRC meldt dat op het terrein nu toch koeien grazen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen