Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar gronddeal wethouder Venray'

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 22:16

De aankoop van een stuk grond door de Venrayse wethouder Jan Loonen, wordt onderzocht door de gemeente Venray en het Waterschap Limburg.

Dat meldt NRC vrijdagavond. Het waterschap deed de grond in 2016 van de hand.

Onderhands
Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of er sprake is van belangenverstrengeling. De CDA-wethouder kocht de 37 hectare grond in het Loobeekdal in Merselo als privépersoon van het waterschap. De deal werd onderhands geregeld, andere gegadigden konden niet meedingen.

Eisen
Wethouder Grondzaken Loonen sloot de deal omdat het waterschap de Loobeek weer wilde laten meanderen, en daarvoor grond nodig had in het beekdal. Een deel van die grond was in bezit van Loonen, die dus eisen kon stellen aan het waterschap. Volgens de krant kocht Loonen de grond tegen een zachte prijs, omdat het van landbouwgebied was afgeschaald naar - goedkoper - natuurgebied. NRC meldt dat op het terrein nu toch koeien grazen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen