Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar 'gratis VVD-feestje' Verheijen nog niet af

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2015 - 16:17

Het onderzoek naar het 'gratis VVD-feestje' op de Floriade is nog altijd niet afgerond.

Het (inmiddels) oud-Kamerlid Mark Verheijen regelde het verkiezingsfeestje in 2012 voor premier Rutte. De VVD hoefde daar niets voor te betalen, zo meldde het Algemeen Dagblad. Dat terwijl de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo juist sterk afhankelijk was van dergelijke inkomsten. Verheijen was nauw betrokken bij de Floriade.

Declaratiegedrag
De VVD'er trad terug als Kamerlid na publicaties over zijn declaratiegedrag. De Permanente Commissie Integriteit van de VVD deed onderzoek en kwam binnen twee en een halve week (na de eerste publicatie in NRC Handelsblad) met haar rapport (pdf). Het onderzoek naar de gang van zaken rond het 'gratis VVD-feestje' werd niet meegenomen in dat integriteitsrapport over Verheijen, maar zou nog volgen.

Urgentie
Inmiddels is er bijna een half jaar verstreken, maar de Permanente Commissie Integriteit van de VVD is nog altijd niet klaar met het onderzoek naar het Floriade-feestje. Een woordvoerder laat desgevraagd weten 'zeker niet binnen 2 weken' resultaten te verwachten, omdat 'de urgentie toen hoger was dan nu'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen