Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar 'gratis VVD-feestje' Verheijen nog niet af

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2015 - 16:17

Het onderzoek naar het 'gratis VVD-feestje' op de Floriade is nog altijd niet afgerond.

Het (inmiddels) oud-Kamerlid Mark Verheijen regelde het verkiezingsfeestje in 2012 voor premier Rutte. De VVD hoefde daar niets voor te betalen, zo meldde het Algemeen Dagblad. Dat terwijl de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo juist sterk afhankelijk was van dergelijke inkomsten. Verheijen was nauw betrokken bij de Floriade.

Declaratiegedrag
De VVD'er trad terug als Kamerlid na publicaties over zijn declaratiegedrag. De Permanente Commissie Integriteit van de VVD deed onderzoek en kwam binnen twee en een halve week (na de eerste publicatie in NRC Handelsblad) met haar rapport (pdf). Het onderzoek naar de gang van zaken rond het 'gratis VVD-feestje' werd niet meegenomen in dat integriteitsrapport over Verheijen, maar zou nog volgen.

Urgentie
Inmiddels is er bijna een half jaar verstreken, maar de Permanente Commissie Integriteit van de VVD is nog altijd niet klaar met het onderzoek naar het Floriade-feestje. Een woordvoerder laat desgevraagd weten 'zeker niet binnen 2 weken' resultaten te verwachten, omdat 'de urgentie toen hoger was dan nu'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen