Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar gevaarlijke stoffen Blerick duurt langer

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 16:41

Het RIVM verwacht op z'n vroegst woensdag de resultaten van de metingen die zijn uitgevoerd na de grote brand in Blerick.

Bij de brand op industrieterrein Groot-Boller kwamen gevaarlijke stoffen vrij. Al snel na de brand werd onder meer zwaveldioxide gemeten. Om te kijken of er nog andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, zijn door het RIVM metingen verricht.

Later dan gepland
Een woordvoerder van de gemeente Venlo verwacht dat de uitslagen op zijn vroegst woensdag bekend gemaakt kunnen worden. Eerder werd nog gezegd dat de uitslagen van de metingen dinsdag zouden komen, maar dat is dus waarschijnlijk niet het geval.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Groente wassen
In de nacht van maandag op dinsdag gingen in delen van Venlo de sirenes af om omwonenden te waarschuwen voor de stoffen die bij de brand vrijkwamen. Inwoners van een deel van Blerick mochten een tijd niet naar buiten en het gebied werd afgesloten. Daarna kregen omwonenden het advies om het huis goed te luchten en groenten in de tuin goed te wassen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen