Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar gevaarlijke stoffen Blerick duurt langer

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 16:41

Het RIVM verwacht op z'n vroegst woensdag de resultaten van de metingen die zijn uitgevoerd na de grote brand in Blerick.

Bij de brand op industrieterrein Groot-Boller kwamen gevaarlijke stoffen vrij. Al snel na de brand werd onder meer zwaveldioxide gemeten. Om te kijken of er nog andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, zijn door het RIVM metingen verricht.

Later dan gepland
Een woordvoerder van de gemeente Venlo verwacht dat de uitslagen op zijn vroegst woensdag bekend gemaakt kunnen worden. Eerder werd nog gezegd dat de uitslagen van de metingen dinsdag zouden komen, maar dat is dus waarschijnlijk niet het geval.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Groente wassen
In de nacht van maandag op dinsdag gingen in delen van Venlo de sirenes af om omwonenden te waarschuwen voor de stoffen die bij de brand vrijkwamen. Inwoners van een deel van Blerick mochten een tijd niet naar buiten en het gebied werd afgesloten. Daarna kregen omwonenden het advies om het huis goed te luchten en groenten in de tuin goed te wassen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen