Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar gevaarlijke stoffen Blerick duurt langer

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 16:41

Het RIVM verwacht op z'n vroegst woensdag de resultaten van de metingen die zijn uitgevoerd na de grote brand in Blerick.

Bij de brand op industrieterrein Groot-Boller kwamen gevaarlijke stoffen vrij. Al snel na de brand werd onder meer zwaveldioxide gemeten. Om te kijken of er nog andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, zijn door het RIVM metingen verricht.

Later dan gepland
Een woordvoerder van de gemeente Venlo verwacht dat de uitslagen op zijn vroegst woensdag bekend gemaakt kunnen worden. Eerder werd nog gezegd dat de uitslagen van de metingen dinsdag zouden komen, maar dat is dus waarschijnlijk niet het geval.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Groente wassen
In de nacht van maandag op dinsdag gingen in delen van Venlo de sirenes af om omwonenden te waarschuwen voor de stoffen die bij de brand vrijkwamen. Inwoners van een deel van Blerick mochten een tijd niet naar buiten en het gebied werd afgesloten. Daarna kregen omwonenden het advies om het huis goed te luchten en groenten in de tuin goed te wassen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen