Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar gevaarlijke stoffen Blerick duurt langer

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 16:41

Het RIVM verwacht op z'n vroegst woensdag de resultaten van de metingen die zijn uitgevoerd na de grote brand in Blerick.

Bij de brand op industrieterrein Groot-Boller kwamen gevaarlijke stoffen vrij. Al snel na de brand werd onder meer zwaveldioxide gemeten. Om te kijken of er nog andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, zijn door het RIVM metingen verricht.

Later dan gepland
Een woordvoerder van de gemeente Venlo verwacht dat de uitslagen op zijn vroegst woensdag bekend gemaakt kunnen worden. Eerder werd nog gezegd dat de uitslagen van de metingen dinsdag zouden komen, maar dat is dus waarschijnlijk niet het geval.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Groente wassen
In de nacht van maandag op dinsdag gingen in delen van Venlo de sirenes af om omwonenden te waarschuwen voor de stoffen die bij de brand vrijkwamen. Inwoners van een deel van Blerick mochten een tijd niet naar buiten en het gebied werd afgesloten. Daarna kregen omwonenden het advies om het huis goed te luchten en groenten in de tuin goed te wassen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen