Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar gesjoemel met verklaring moordzaak Venray

Geplaatst opvrijdag 27 februari 2015 - 7:36

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de ex-vrouw van Lau Geeraets in de Venrayse moordzaak heeft gesjoemeld met een belastende verklaring over medeverdachte Geert G.

De verklaring die ze volgens een datumstempel op 17 mei 2014 afgaf bij het kantoor van advocaat Heuvelmans, die haar ex-man bijstaat, blijkt pas op 17 september op haar laptop te zijn gemaakt.

Tegenstrijdige verklaringen
Het onderzoeksteam nam die computer in beslag nadat het in december al een meineedzaak tegen haar was gestart vanwege tegenstrijdige verklaringen over de rol van Baarlonaar G. bij de moord in 2006 op Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray.

Zij zou van Geert G. hebben gehoord dat hij "spijt heeft dat hij ze heeft afgeknald". In 2013 verklaarde ze nog onder ede dat ze niets van de zaak wist.

Meineed
Haar advocaat Guus Lina zei donderdagavond dat zijn cliënte nog niets heeft gehoord over een tweede meineedzaak. "Dit verklaart misschien wel waarom die laptop nog niet terug is bij mevrouw".

Advocaat Marcel Heuvelmans, wil niet reageren.

Rechtszaak
In de rechtszaak is donderdag een derde getuige, de vrouw van Geert G. opgepakt voor meineed. Behalve de ex-vrouw van Lau G. is diens zoon meineedverdachte.

Lees ook: Vrouw Geert G. opgepakt voor meineed

Lees hier de eerdere berichtgeving over de Venrayse moordzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geert G. mijdt oogcontact met Geeraets in rechtbank
Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen
DNA op kogelhulzen ook niet van Geert G.
Zieke Lau Geeraets afwezig op vierde zittingsdag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen