Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar geluidsoverlast A73 en A74

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2015 - 6:37

De gemeente Venlo verwacht pas volgend jaar met concrete oplossingen te kunnen komen voor de geluidsoverlast die omwonenden van de autosnelwegen A73 en A74 ervaren.

Onderzoeken naar de mogelijk beste oplossingen lopen nog, gaf wethouder Jos Teeuwen (CDA, Verkeer) tijdens de raadsvergadering van gisteravond aan.

Miljoenen
De gemeenteraad sprak over het voorstel van GroenLinks om nu al maatregelen tegen de ervaren geluidsoverlast te treffen. "Daar worden we al jaren mee geconfronteerd, we gaven al miljoenen uit aan geluidswerende maatregelen, maar we laten ook een belangrijk aspect liggen: handhaven op te snel rijden", zei GroenLinks-raadslid Huub van Eijck.

Snelheidsonderzoek
Maar voorstellen voor het verlagen van de maximum snelheid naar tachtig kilometer per uur of trajectcontrole, kregen geen meerderheid. "Er is een causaal verband tussen snelheid en geluidsoverlast, maar uit eigen onderzoek blijkt niet dat er op dat traject te hard wordt gereden", zei Teeuwen daarover. De wethouder zegde wel toe bij de politie om een onderzoek naar de snelheid op het traject te vragen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geluidsoverlast A73 Blerick toegenomen
Nieuwe maatregelen tegen geluidsoverlast A73/A74
A74 bij Venlo afgesloten door modderstroom
Zandzakken en waterpompen: noodplan voor A74 bij Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen