Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar eerdere boeken Vermeend en Van Rijbroek

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 6:49

Uitgeverij Einsteinboeks gaat kijken of er in eerdere boeken van Willem Vermeend en Rian van Rijbroek ook sprake is van plagiaat.

"We zijn momenteel bezig met het zorgvuldig scannen van alle andere boeken om daarbij de correctheid qua bronvermeldingen te bezien en waar nodig te herzien", zo meldt een woordvoerder van uitgeverij EinsteinBooks.

Overgeschreven
Vorige week werd duidelijk dat De wereld van Cybersecurity en Cybercrime van de oud-minister en Open Universiteit hoogleraar Vermeend en de zelfverklaard cyberexpert Van Rijbroek gedeeltelijk was overgeschreven. De schrijvers hadden hele passages overgenomen uit krantenartikelen en van Wikipedia, zonder dat daar een bronvermelding bij werd gegeven. Nadat de NOS en Nieuwsuur met dat nieuws naar buiten kwamen, werd het boek uit de handel genomen.

Nieuwe uitgave
Vermeend, die na zijn ministerschap ook jarenlang hoogleraar was aan de Maastrichtse universiteit, noemde het plagiaat zelf "buitengewoon ergerlijk" en "een stommiteit." Maandag werd bekend dat het boek in een herziene versie opnieuw in de winkels komt te liggen. Behalve een uitgebreidere bronvermelding wordt er ook een reactie van de auteurs aan toegevoegd.

Lees ook: Boek Vermeend en Van Rijbroek komt opnieuw uit

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen