Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar dubbele moord Sittard heropend

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 12:23

Er komt nader onderzoek naar de dubbele moord op Jo en Ine Zwakhalen (beiden 59) in 2003 in Sittard, waarvoor Olaf H. een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Er zijn twijfels ontstaan over de herinnering van de kleindochter die destijds in het hoofd werd geschoten en later belastend heeft verklaard over de veroordeelde.

Neurologisch onderzoek
Op verzoek van de procureur-generaal bij de Hoge Raad is gedragsneuroloog Cees Jonker bezig met onderzoek naar de hersenbeschadiging van het destijds negenjarige meisje. Hij moet de vraag beantwoorden of zij ondanks haar hersenletsel betrouwbare herinneringen kan hebben aan de schietpartij.

Nooit opgeslagen
Volgens advocaat John Peters van veroordeelde Olaf H. gaat het om de essentiële vraag. In onderzoek dat hij zelf liet doen hebben twee neuropsychologen geconcludeerd dat de herinneringen van het meisje aan de schietpartij door haar hersenbeschadiging nooit kunnen zijn opgeslagen of teruggekeerd.

Ontkend
Olaf H. heeft altijd ontkend. Hij was op de fatale dag weliswaar bij autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen maar volgens hem is een onbekend gebleven man de woning binnengedrongen en heeft die het drietal neergeschoten. H. hield zich toen naar eigen zeggen schuil in de keuken. Vervolgens is hij in paniek weggevlucht, heeft zijn vriendin en haar broer opgehaald en is richting Roemenië gereden.

Drie dagen later meldde hij zich bij de politie in Sittard, toen hij hoorde dat hij werd gezocht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gevangenis
Hoge Raad wijst herzieningsverzoek Olaf H. af
Tralies gevangenis cel
Sprankje hoop voor Olaf H. die levenslang kreeg
'Getuige moord-Zwakhalen was niet betrouwbaar'
Zaak zoutzuurmoorden heropend: meer onderzoek nodig
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen