Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar doodsoorzaak giraffe GaiaZOO

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 19:13

Onderzoek moet uitwijzen hoe giraffe Philani zaterdagmorgen precies om het leven is gekomen in GaiaZOO in Kerkrade.

Het kadaver is maandagmorgen naar de Universiteit Utrecht gebracht.

Klem
De giraffe kwam zaterdagmorgen met haar hoofd klem te zitten tussen de takken van een boom bij het giraffenverblijf. Vermoedelijk gebeurde dat nadat het dier gestruikeld was.

Lees ook: Giraffe hangt zichzelf op in boom, GaiaZOO deels dicht

Gebroken nek
Tjerk van der Meulen, zoölogisch manager bij de Kerkraadse dierentuin, denkt dat een gebroken nek het dier fataal is geworden. Als dat inderdaad het geval is, is de giraffe een lange lijdensweg bespaard gebleven.

Aangedaan
Volgens Van der Meulen zijn de overgebleven drie giraffen aangedaan door het verlies van hun soortgenoot. "Ze kijken wat meer om zich heen, alsof ze hun metgezellin zoeken." Ook bij de verzorgers is het verlies van de giraffe een klap.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen