Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar doodgereden meisje (12) kan maanden duren

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 6:00

Het onderzoek naar het dodelijke ongeluk in Reuver, waarbij een twaalfjarig meisje om het leven kwam, gaat mogelijk nog maanden duren. De politie hoopte nu al een compleet beeld te hebben van het ongeval.

Dat is vooralsnog niet gelukt, bevestigt een politiewoordvoerster tegenover L1.

Lees ook: Meisje (12) mogelijk doodgereden tijdens illegale straatrace

Illegale straatrace
Op 24 april was het meisje met haar moeder op de Rijksweg. Daar werd ze aangereden door een 28-jarige automobilist uit Tegelen. Ze overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Mogelijk was er een illegale straatrace gaande ten tijde van het ongeluk. De politie bevestigde eerder dat het die optie onderzoekt.

Getuigen en camera's
Twee weken geleden stonden er verschillende getuigenverhoren gepland. De politie hoopte dat die gesprekken meer duidelijkheid zouden scheppen. Daarnaast is er gezocht naar camerabeelden van het incident. Dat bleek niet altijd even vruchtbaar; in het ene geval stond de camera niet aan ten tijde van het ongeluk, in een ander geval filmde een camera niet de weg maar een parkeerplaats.

Of er beelden zijn gevonden die wél bruikbaar zijn, heeft de politie niet gecommuniceerd. Het is onduidelijk hoe lang het onderzoek nog gaat duren, maar de politie houdt rekening met maanden.

Buurtbewoners vertelden twee weken geleden dat er regelmatig hard wordt gereden:

Video: L1

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen