Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar dodelijk ongeval door spookrijder afgerond

Geplaatst opdonderdag 23 november 2017 - 10:27

Het onderzoek naar het dodelijk ongeval dat zondag door een spookrijder werd veroorzaakt op de A73 bij Roermond, is afgerond.

Omdat de 26-jarige Poolse spookrijder zelf ook bij het ongeval om het leven kwam en (eventueel) dus niet vervolgd kan worden, heeft de politie niet onderzocht of er sprake was van drank- of drugsgebruik.

Getuigen
Uit gesprekken met meerdere getuigen is vast komen te staan dat de 26-jarige automobilist bij de afrit Maasbracht in tegengestelde richting de snelweg is opgereden. Hij reed vervolgens een aantal kilometers in noordelijke richting. Net na de Roertunnel kwam hij rond 22:30 uur in botsing met een andere auto. De 22-jarige bestuurster van deze auto overleefde de klap niet. Ook de spookrijder kwam bij de botsing om het leven.

Lees ook: Twee doden bij ernstig ongeval met spookrijder op A73

De nabestaanden zijn over de resultaten van het politieonderzoek ingelicht.

Afgesloten
Vanwege de flinke ravage, het politieonderzoek en de berging van de betrokken voertuigen was de snelweg zondag urenlang in beide richtingen dicht.

Lees ook: Ooggetuige spookrijdrama A73: 'Het ging ontzettend snel'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen