Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar dode man Maastricht gaat hele tijd duren'

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 21:57

Het zal nog een hele tijd duren voordat duidelijk wordt wat precies tot de dood van een arrestant in Maastricht heeft geleid. Dat verwacht politievakbond ACP.

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, omdat het handelen van de politie onder de loep ligt. Volgens omstanders zou bij de aanhouding in een Maastrichts winkelcentrum veel geweld zijn gebruikt.

Lees ook: Slachtoffer Maastricht was man die land uit moest

De politievakbond zegt niet de indruk te hebben dat de politie vaker geweld gebruikt. "Na een aantal landelijke zaken rond politiegeweld die veel aandacht hebben gekregen, zijn agenten eerder terughoudend bij het gebruiken van geweld," aldus de vakbond.

Lees ook: Man overleden na aanhouding in winkelcentrum

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man overleden na aanhouding in winkelcentrum
Slachtoffer Maastricht was man die land uit moest
Tumult bij winkels: arrestant onwel, marechaussee gewond
Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen