Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek naar dode damherten Heerlen bij festival

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 17:45

In het Aambos in Heerlen zijn donderdag en vrijdag tenminste twee pasgeboren damherten overleden.

Sectie op het kadaver van het vrijdag gestorven dier moet uitwijzen of de dood verband houdt met het festival Daddy Cool. Dat evenement vindt zaterdag en zondag in het Aambos plaats. De pasgeboren kalveren overleden tijdens opbouwwerkzaamheden voor het festival, dat georganiseerd is door poppodium Nieuwe Nor.

Geschrokken
De Partij voor de Dieren in Heerlen liet in mei al weten zich zorgen te maken over het festival in het broedseizoen. "Ik ben erg geschrokken", zegt de Heerlense PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin. Zaterdag hielden enkele bezorgde dierenvrienden volgens haar een wake om de dode damherten te herdenken. "Dieren ondervinden stress van zo'n festival. En die kan deze damhertjes zomaar fataal zijn geworden." Zij laat weten vragen te gaan stellen aan het gemeentebestuur.

Lees ook: 'Geen festivals in natuurgebieden'

Uit de lucht gegrepen
"Ik denk dat het uit de lucht gegrepen is om een verband te leggen", laat wethouder Jordy Clemens desgevraagd weten. "Toch laten we sectie verrichten en hopen we de doodsoorzaak te achterhalen." Volgens hem is het niet uitzonderlijk dat pasgeboren damherten sterven. "Vaak overlijden deze kwetsbare dieren, omdat ze giftige planten eten of bijgevoederd worden door bezoekers. Daarom vragen we ook om de dieren vooral niet te voeren."

Ecologische schouw
De wethouder laat weten dat vlak voor het evenement nog een ecologische schouw heeft plaatsgevonden en dat de uitkomst daarvan is dat dieren geen levensbedreigende hinder ondervinden van Daddy Cool.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen