Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar dode damherten Heerlen bij festival

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 17:45

In het Aambos in Heerlen zijn donderdag en vrijdag tenminste twee pasgeboren damherten overleden.

Sectie op het kadaver van het vrijdag gestorven dier moet uitwijzen of de dood verband houdt met het festival Daddy Cool. Dat evenement vindt zaterdag en zondag in het Aambos plaats. De pasgeboren kalveren overleden tijdens opbouwwerkzaamheden voor het festival, dat georganiseerd is door poppodium Nieuwe Nor.

Geschrokken
De Partij voor de Dieren in Heerlen liet in mei al weten zich zorgen te maken over het festival in het broedseizoen. "Ik ben erg geschrokken", zegt de Heerlense PvdD-fractievoorzitter Pascale Plusquin. Zaterdag hielden enkele bezorgde dierenvrienden volgens haar een wake om de dode damherten te herdenken. "Dieren ondervinden stress van zo'n festival. En die kan deze damhertjes zomaar fataal zijn geworden." Zij laat weten vragen te gaan stellen aan het gemeentebestuur.

Lees ook: 'Geen festivals in natuurgebieden'

Uit de lucht gegrepen
"Ik denk dat het uit de lucht gegrepen is om een verband te leggen", laat wethouder Jordy Clemens desgevraagd weten. "Toch laten we sectie verrichten en hopen we de doodsoorzaak te achterhalen." Volgens hem is het niet uitzonderlijk dat pasgeboren damherten sterven. "Vaak overlijden deze kwetsbare dieren, omdat ze giftige planten eten of bijgevoederd worden door bezoekers. Daarom vragen we ook om de dieren vooral niet te voeren."

Ecologische schouw
De wethouder laat weten dat vlak voor het evenement nog een ecologische schouw heeft plaatsgevonden en dat de uitkomst daarvan is dat dieren geen levensbedreigende hinder ondervinden van Daddy Cool.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen