Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar band Albanese bende en moskee'

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 9:08

Justitie onderzoekt of er een verband is tussen de Al Houda-moskee in Geleen en de vorige maand opgerolde bende Albanezen die zich in die omgeving bezig hield met de teelt van hennep.

Het bedrijf Europrofex dat de wiettelers gebruikten om hun werk te faciliteren, huurde volgens De Limburger een tijd lang een loods op het terrein van de Geleense moskee. In die loods werd in 2017 al de uitrusting voor een hennepkwekerij gevonden.

Lees ook: Meerkoppig monster uit Albanië infiltreerde in Geleen

Onderzoek
Het OM kijkt nu of het moskeebestuur daarin 'verwijtbaar heeft gehandeld', citeert de krant persofficier Fanny Hilhorst. Tegen de stichting die achter de moskee zit, loopt al enkele jaren een onderzoek wegens witwasserij en verduistering.

Lees ook: Omstreden secretaris moskee Geleen op vrije voeten

Verbaasd
Een adviseur van moskee zegt in het dagblad verbaasd te zijn over het onderzoek. Volgens hem heeft justitie al lang bewijs in handen waaruit blijkt dat de moskee niks te maken heeft met Europrofex.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen