Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar band Albanese bende en moskee'

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 9:08

Justitie onderzoekt of er een verband is tussen de Al Houda-moskee in Geleen en de vorige maand opgerolde bende Albanezen die zich in die omgeving bezig hield met de teelt van hennep.

Het bedrijf Europrofex dat de wiettelers gebruikten om hun werk te faciliteren, huurde volgens De Limburger een tijd lang een loods op het terrein van de Geleense moskee. In die loods werd in 2017 al de uitrusting voor een hennepkwekerij gevonden.

Lees ook: Meerkoppig monster uit Albanië infiltreerde in Geleen

Onderzoek
Het OM kijkt nu of het moskeebestuur daarin 'verwijtbaar heeft gehandeld', citeert de krant persofficier Fanny Hilhorst. Tegen de stichting die achter de moskee zit, loopt al enkele jaren een onderzoek wegens witwasserij en verduistering.

Lees ook: Omstreden secretaris moskee Geleen op vrije voeten

Verbaasd
Een adviseur van moskee zegt in het dagblad verbaasd te zijn over het onderzoek. Volgens hem heeft justitie al lang bewijs in handen waaruit blijkt dat de moskee niks te maken heeft met Europrofex.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen