Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar band Albanese bende en moskee'

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 9:08

Justitie onderzoekt of er een verband is tussen de Al Houda-moskee in Geleen en de vorige maand opgerolde bende Albanezen die zich in die omgeving bezig hield met de teelt van hennep.

Het bedrijf Europrofex dat de wiettelers gebruikten om hun werk te faciliteren, huurde volgens De Limburger een tijd lang een loods op het terrein van de Geleense moskee. In die loods werd in 2017 al de uitrusting voor een hennepkwekerij gevonden.

Lees ook: Meerkoppig monster uit Albanië infiltreerde in Geleen

Onderzoek
Het OM kijkt nu of het moskeebestuur daarin 'verwijtbaar heeft gehandeld', citeert de krant persofficier Fanny Hilhorst. Tegen de stichting die achter de moskee zit, loopt al enkele jaren een onderzoek wegens witwasserij en verduistering.

Lees ook: Omstreden secretaris moskee Geleen op vrije voeten

Verbaasd
Een adviseur van moskee zegt in het dagblad verbaasd te zijn over het onderzoek. Volgens hem heeft justitie al lang bewijs in handen waaruit blijkt dat de moskee niks te maken heeft met Europrofex.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen