Overslaan en naar de inhoud gaan

'Onderzoek naar band Albanese bende en moskee'

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 9:08

Justitie onderzoekt of er een verband is tussen de Al Houda-moskee in Geleen en de vorige maand opgerolde bende Albanezen die zich in die omgeving bezig hield met de teelt van hennep.

Het bedrijf Europrofex dat de wiettelers gebruikten om hun werk te faciliteren, huurde volgens De Limburger een tijd lang een loods op het terrein van de Geleense moskee. In die loods werd in 2017 al de uitrusting voor een hennepkwekerij gevonden.

Lees ook: Meerkoppig monster uit Albanië infiltreerde in Geleen

Onderzoek
Het OM kijkt nu of het moskeebestuur daarin 'verwijtbaar heeft gehandeld', citeert de krant persofficier Fanny Hilhorst. Tegen de stichting die achter de moskee zit, loopt al enkele jaren een onderzoek wegens witwasserij en verduistering.

Lees ook: Omstreden secretaris moskee Geleen op vrije voeten

Verbaasd
Een adviseur van moskee zegt in het dagblad verbaasd te zijn over het onderzoek. Volgens hem heeft justitie al lang bewijs in handen waaruit blijkt dat de moskee niks te maken heeft met Europrofex.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen