Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar afpersing: arrestaties in Blerick en Reuver

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 17:10

Bij invallen in Blerick en Reuver zijn woensdagmorgen vijf mensen gearresteerd. Er is ook amfetamine, xtc, hennep en contant geld gevonden.

Aanleiding voor de invallen is een onderzoek naar afpersing en vals geld dat vorig jaar begon.

Vals geld
De daders zouden een jongen hebben gedwongen geld van zijn rekening te halen. Daarnaast zouden ze via internet telefoons hebben gekocht, maar hebben betaald met vals geld. De politie zegt dat er twaalf gedupeerden zijn, maar dat er mogelijk meer slachtoffers zijn gemaakt in Limburg en Brabant.

Hazenkamp
Hoofdverdachte is de bewoner van een huis in Blerick in de wijk Hazenkamp. Daar werden nog twee verdachten gepakt en daar werd ook 7,5 kilo amfetamine, 2,5 kilo xtc-tabletten en 1700 euro gevonden.

Vastenavondkamp
In de wijk Vastenavondkamp in Blerick is een vrouw gearresteerd vanwege de afpersing. In haar woning werd de hennep gevonden. De vijfde verdachte is in Reuver opgepakt, ook die wordt verdacht van afpersing.

Extra verdachten
De twee extra verdachten in het huis van de hoofdverdachte, zijn gearresteerd vanwege de gevonden drugs.

Pandora
De actie maakt deel uit van het project Pandora, waarmee in Venlo criminaliteit in wijken wordt aangepakt. De focus van het project ligt op op dit moment op het stadsdeel Blerick en vooral op de wijk Vastenavondkamp.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen