Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek moord shishabaas in afrondende fase

Geplaatst opwoensdag 21 juni 2017 - 14:51

Het onderzoek naar de moord op Hafed Merkikou (29), de baas van shishabar Sahaya in Sittard, nadert zijn einde.

Woensdag zijn de laatste ontwikkelingen besproken tijdens een pro-forma zitting, waardoor de zaak zo goed als rijp is voor behandeling.

Vier verdachten
Het Openbaar Ministerie heeft vier verdachten in het vizier. Heerlenaar Dennis V. (40) wordt ervan verdacht Merkikou te hebben doodgeschoten, terwijl Karim S. (24) uit Stein en Carlo R. (30) uit Heerlen zijn aangemerkt als medeplegers. Een vierde verdachte, Desmond H. (28) uit Maastricht, staat ook nog steeds op de radar. Zijn zaak is woensdag echter niet besproken. Hij zou de chauffeur zijn van het stel.

Reconstructie
Alle verdachten hebben hun lezing over de fatale nacht van 7 op 8 februari in Geleen gedeeld. De moord was het gevolg van een mislukte overval. Op verzoek van Karim S. en zijn advocaat Peer Szymkowiak werd het incident gereconstrueerd, iets dat ook ter sprake kwam tijdens de zitting op woensdag. "En wij zijn blij met de uitkomst van die reconstructie, want het onderstreept het verhaal van mijn cliënt", zegt Szymkowiak.

Zitting
Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt. In juli komt het Openbaar Ministerie met een definitieve tenlastelegging en het einddossier. "Op basis daarvan zullen we moeten bepalen of er nog onderzoekswensen zijn", zegt Wouter Smeets, advocaat van Dennis V. "Die zijn er nu nog niet, maar ik weet niet of er nog veel gaat veranderen in het dossier."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocaat wil opheffing hechtenis verdachte moord shishabaas
Forse celstraffen geëist voor doodschieten shishabaas
Jarenlange gevangenisstraffen voor 'shishamoord'
'Shishamoord-trio' voor de rechter: justitie aan zet
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen