Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Mark M. legt politielek bloot

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 18:11

In totaal 118 medewerkers van politie haden toegang tot vertrouwelijke gegevens, terwijl ze daar niet bevoegd voor waren.

Dat meldt de NOS. In totaal zijn er 1600 agenten die toegang hebben tot die vertrouwelijke informatie.

AIVD
De politiemedewekers waren vooraf niet gescreend door de AIVD. Dat bevestigt minister Van der Steur aan de Tweede Kamer. Een aantal medewerkers is niet langer inzetbaar. Andere politiemedewerkers mogen wel actief blijven, omdat ze niet snel vervangen kunnen worden.

'Zuur'
De politie zegt dat het noodzakelijke veiligheidsonderzoek bij de 118 medewerkers niet is gedaan, omdat verzuimd is om op tijd een veiligheidsonderzoek aan te vragen. Korpschef Gerard Bouman: "Het is op de eerste plaats zuur voor de betreffende collega’s dat zij nu de dupe zijn van tekortkomingen binnen de politieorganisatie. Met nadruk wil ik stellen dat hen persoonlijk absoluut geen enkele blaam treft.''

Mark M
Het balletje kwam aan het rollen naar aanleiding van de arrestatie van politiemol Mark M. uit Weert. Hij wordt ervan verdacht geheime politie-informatie te hebben doorgespeeld aan criminelen. M. was al begonnen bij de Nationale Recherche voordat hij was goedgekeurd door de AIVD.

Verkeerspolitie
Toen de veiligeidsdienst liet weten geen Verklaring Geen Bezwaar te verlenen voor de Weertenaar, werd hij overgeplaatst naar de verkeerspolitie. Ondanks dat kon hij toch nog steeds in de systemen van de Nationale Recherche.

Lees hier eerdere berichten over Mark M.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiemol Mark M. ontslagen
Integriteit duizenden agenten onderzocht na Mark M.
'Politie vergat inlog-autorisatie Mark M. te blokkeren'
Terreurverdachte Maastricht wilde eerder naar Syrië
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen