Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Maastricht: Mariabeeld ouder dan gedacht

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 6:40

Het eeuwenoude Mariabeeld uit de Bossche Sint Jansbasiliek, blijkt na onderzoek in Maastricht een stuk ouder dan gedacht.

De Zoete Lieve Vrouw van 's Hertogenbosch is volgens de experts van de Stichting Restauratie Atelier Limburg SRAL gemaakt tussen 1270 en 1310, en niet pas rond 1340 zoals eerder werd gedacht. Dat meldt De Volkskrant.

Scheurtjes
Het beeld werd vorig jaar door SRAL gerestaureerd en onderzocht. Bij de restauratie werden onder meer beschadigde stukjes verf hersteld en scheurtjes hersteld. Het houtsnijwerk staat normaal gesproken in de Mariakapel van de Brabantse kathedraal, maar komt zo af en toe naar buiten als het wordt meegenomen in een processie.

Lees ook: Maria na grote beurt terug naar Brabant

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen