Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek KNVB naar racistische spreekkoren MVV

Geplaatst opmaandag 7 september 2020 - 14:05

De KNVB begint een onderzoek naar racistische uitingen tijdens de wedstrijd MVV-SC Cambuur afgelopen zaterdag.

Erik Noor, algemeen directeur van MVV laat weten mee te werken aan het onderzoek. "Mocht bewezen worden dat er inderdaad sprake was van racisme, dan neemt MVV Maastricht daar stellig afstand van. Dat hoort niet thuis in ons stadion en dat past ook niet bij onze club."

Stilleggen
Tijdens de wedstrijd liet scheidsrechter Sander van der Eijk bij het begin van de tweede helft omroepen dat bij racistische uitingen de wedstrijd zou worden stilgelegd. Vooral aanvaller Issa Kallon van Cambuur moest het ontgelden.

Niet goed wijs
"De mensen die dit doen, zijn niet goed wijs", zei Cambuur-trainer Henk de Jong tegenover Omrop Fryslân na afloop van de wedstrijd. De coach besloot in overleg met zijn spelers om toch door te spelen. "De scheidsrechter kwam in de rust bij ons. De jongens, met Jarchinio Antiona voorop, zeiden: 'nee, wij willen gewoon spelen'. Dat is een signaal van de groep."

De KNVB gaat onderzoeken of er sprake is geweest van racisme. MVV verloor de wedstrijd met 1-7.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen