Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek: gezond voedsel aantrekkelijker maken voor jeugd

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 6:02

Venlo krijgt een nieuwe academische leerstoel voor Jeugd en Gezonde Voeding.

Die wordt inhoudelijk ingevuld door de Universiteit Maastricht en gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Gezond verleiden
In het nieuwe onderzoeksprogramma wordt bekeken hoe je jongeren gezonder kunt laten eten dan nu. Daar komen verschillende aspecten aan te pas, zoals kennis over gezonde voeding en het effect op het lijf, psychologische kennis van jongeren, marketing en de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat wordt allemaal ondergebracht bij één hoogleraar, die van alle markten thuis moet zijn. Als die persoon gevonden is, kan hij of zij vanaf begin komend jaar aan het werk.

Nieuwe producten
De nieuwe leerstoel wordt betaald door het bedrijfsleven. Scelta Mushrooms en Zon fruit & vegetables betalen onder andere mee. Maar zij gaan zich niet inhoudelijk met het onderzoek bemoeien, aldus de universiteit. Wel krijgen ze voorrang als er op basis van de opgedane kennis nieuwe producten worden ontwikkeld.

De leerstoel wordt gefinancierd voor een periode van vijf jaar.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen