Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek fusie scholen Blerick en Tegelen

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 12:46

Scholenkoepel Kerobei start een onderzoek naar fusie van vier basisscholen in Blerick en Tegelen.

Het gaat om een fusie van basisschool ’t Palet met De Regenboog in Blerick per 1 augustus 2018. Tevens wordt een fusie onderzocht van de scholen voor speciaal basisonderwijs De Schans in Blerick en De Lings in Tegelen. Ook hier is de streefdatum 1 augustus 2018.

Minder leerlingen
Kerobei constateert dat het aantal geboortes in Blerick structureel daalt en er daardoor dus minder leerlingen komen. Bij diverse scholen in Blerick, waaronder ’t Palet, staan leslokalen leeg. Daar staat tegenover dat de Titus Brandsma en De Regenboog juist kampen met een tekort aan leslokalen. Om extra ruimte te realiseren voor deze scholen zouden de leerlingen van De Schans moeten verhuizen naar het gebouw van De Lings in Tegelen.

Gesloten
Als de fusie rond komt, wordt ’t Palet gesloten. Alle betrokkenen zijn door het college van bestuur van Kerobei op de hoogte gebracht. Op 6, 7, 9 en 14 februari worden op de betrokken scholen informatieavonden gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Telefoongrap
'Opa Koos' blijkt telefoongeintje van groep tieners
Sluiting van basisschool Cocon in Tegelen is nabij
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen