Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek fusie scholen Blerick en Tegelen

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 12:46

Scholenkoepel Kerobei start een onderzoek naar fusie van vier basisscholen in Blerick en Tegelen.

Het gaat om een fusie van basisschool ’t Palet met De Regenboog in Blerick per 1 augustus 2018. Tevens wordt een fusie onderzocht van de scholen voor speciaal basisonderwijs De Schans in Blerick en De Lings in Tegelen. Ook hier is de streefdatum 1 augustus 2018.

Minder leerlingen
Kerobei constateert dat het aantal geboortes in Blerick structureel daalt en er daardoor dus minder leerlingen komen. Bij diverse scholen in Blerick, waaronder ’t Palet, staan leslokalen leeg. Daar staat tegenover dat de Titus Brandsma en De Regenboog juist kampen met een tekort aan leslokalen. Om extra ruimte te realiseren voor deze scholen zouden de leerlingen van De Schans moeten verhuizen naar het gebouw van De Lings in Tegelen.

Gesloten
Als de fusie rond komt, wordt ’t Palet gesloten. Alle betrokkenen zijn door het college van bestuur van Kerobei op de hoogte gebracht. Op 6, 7, 9 en 14 februari worden op de betrokken scholen informatieavonden gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sluiting van basisschool Cocon in Tegelen is nabij
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen