Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek fusie scholen Blerick en Tegelen

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 12:46

Scholenkoepel Kerobei start een onderzoek naar fusie van vier basisscholen in Blerick en Tegelen.

Het gaat om een fusie van basisschool ’t Palet met De Regenboog in Blerick per 1 augustus 2018. Tevens wordt een fusie onderzocht van de scholen voor speciaal basisonderwijs De Schans in Blerick en De Lings in Tegelen. Ook hier is de streefdatum 1 augustus 2018.

Minder leerlingen
Kerobei constateert dat het aantal geboortes in Blerick structureel daalt en er daardoor dus minder leerlingen komen. Bij diverse scholen in Blerick, waaronder ’t Palet, staan leslokalen leeg. Daar staat tegenover dat de Titus Brandsma en De Regenboog juist kampen met een tekort aan leslokalen. Om extra ruimte te realiseren voor deze scholen zouden de leerlingen van De Schans moeten verhuizen naar het gebouw van De Lings in Tegelen.

Gesloten
Als de fusie rond komt, wordt ’t Palet gesloten. Alle betrokkenen zijn door het college van bestuur van Kerobei op de hoogte gebracht. Op 6, 7, 9 en 14 februari worden op de betrokken scholen informatieavonden gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sluiting van basisschool Cocon in Tegelen is nabij
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen