Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek enorme kostenoverschrijding Buitenring Parkstad

Geplaatst opzaterdag 27 november 2021 - 9:03

Er komt een eindevaluatie van de gang van zaken rond de aanleg van de Buitenring Parkstad.

Het Limburgs Parlement is daar in grote meerderheid voorstander van, zo bleek in een statencommissie.

CDA-statenlid Johan Geraats zei absoluut te willen weten hoe het project financieel zo gigantisch uit de hand is gelopen. Zelf noemde hij onder meer grondverwerving, te luxe aanleg en de kosten van compensatie.

Geen 125 maar 446 miljoen
Bij de start de randweg werd nog uitgegaan van 125 miljoen euro. Uiteindelijk kostte de weg volgens de laatste gegevens 446 miljoen euro.

VVD-statenlid Leon Bastiaans sprak van een project dat 'over de kop is gegaan' om allerlei redenen die exact op tafel moeten komen. SVL, PvdA en GroenLinks wezen ook op het grote belang om lessen te trekken voor de toekomst uit het dossier Buitenring.

Nog niet afgerond
Gedeputeerde Maarten van Gaans noemde het heel gezond bij dit soort grote projecten een evaluatie uit te voeren om als organisatie daarvan te leren. Wanneer het onderzoek precies begint, is nog onduidelijk. Dat komt omdat het project nog niet helemaal is afgerond. De voorkeur van de gedeputeerde is pas te beginnen als dat wel het geval is. "Alleen als dat heel lang gaat duren, zal ik aan de bel trekken", zei Van Gaans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen