Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek dodelijke schietpartij lag maanden stil

Geplaatst opvrijdag 11 januari 2019 - 11:10

Justitie en de rechtbank hebben maandenlang niets gedaan aan de dodelijke schietpartij in Geleen, waarbij Radjan Kalicharan (34) om het leven kwam.

Dat zei advocaat Peer Szymkowiak, die verdachte Robert E. (29) bijstaat, vrijdag in de rechtbank. Hij kreeg excuses van de rechter en, deels, ook van justitie. Toch blijven Robert en hoofdverdachte Doy S. (36) vastzitten.

Lees ook: Schietpartij Geleen: rechter toont beelden burenruzie

Dodelijk conflict
De dodelijke schietpartij volgde na een uit de hand gelopen burenruzie. Doy was niet gediend van geluidsoverlast die, volgens hem, door buurman Kalicharan werd geproduceerd. Hij plaatste na een stevige woordenwisseling een vuurwerkbom tegen het raam van Kalicharan. Toen vloog de vlam compleet in de pan. De vriendin van Kalicharan ging naar buiten met twee messen, waarna Doy haar vriend doodschoot.

Geen progressie
Szymkowiak maakte zich vrijdag in de rechtbank kwaad over het gebrek aan progressie in de zaak. "Sinds de vorige zitting, in oktober, is er helemaal niks meer gebeurd. De beloofde beelden en foto's heb ik niet gekregen, getuigenverhoren zijn niet ingepland. Robert heeft nu drie maanden gezeten, zonder dat er iets met zijn zaak is gedaan. En nu duurt het nog maanden tot de volgende zitting."

Leven gebeterd
Ook de advocaat van Doy, Patrick Tay, verzocht om zijn cliënt vrij te laten. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten. Inmiddels zijn er negen maanden verstreken. Is de maatschappij geschokt als hij op vrije voeten komt? Doy was goed bezig om zijn leven weer op te bouwen. Hij heeft een mindere periode gehad, maar had nu een baan en ging daar elke dag op de fiets naartoe."

Ernstige bezwaren
Hoewel de rechter toegaf dat de planning van getuigenverhoor niet naar wens is gelopen, er zou sprake zijn van 'overbelasting' op de rechtbank, was hij niet gevoelig voor beide verzoeken om vrijlating. Volgens de rechter zijn er voldoende 'ernstige bezwaren' om beide heren in voorlopige hechtenis te houden.

Zes jaar cel
Het incident op de Rijksweg Zuid vond plaats op 22 april van vorig jaar. Vrij snel na de dodelijke schietpartij werd Doy ingerekend. De Geleense dertiger was pas net terug in zijn geboortestad, nadat hij jaren in Duitsland had vastgezeten voor een drugsdelict. Doy werd daar in 2014 veroordeeld tot zes jaar celstraf, maar hij heeft die straf niet volledig hoeven uitzitten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen