Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek cokefarm Sittard in volle gang

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 16:35

In de omgeving van de woon- alias drugsboerderij in de Sittardse straat Ophoven die in de nacht van maandag op dinsdag is gesloopt, is dinsdag de hele dag buurtonderzoek gedaan.

Ook is er technisch onderzoek verricht. Tijdens de brand in het pand maandagavond was er een explosie. Daarbij raakte de voorgevel ontzet. De hulpdiensten hebben vanwege de veiligheid besloten dat het pand tegen de vlakte moest.

Vermoedelijk zat er een cocaïnewasserij in het pand.

Verdachte activiteiten
De politie is nog op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over mensen die regelmatig het pand in- en uitgingen en over auto's of andere voertuigen die er vaak halt hielden. Mensen kunnen het ook bij de politie melden als ze beelden van eigen bewakingscamera's ter beschikking willen stellen.

Eigenaar of gebruikers
Inmiddels heeft de politie de eigenaar van het pand gesproken. Maar wat dat heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen. Het is nog onduidelijk of het pand bewoond werd of dat het alleen in gebruik was voor de drugsproductie.

Lees ook: Explosie brandend drugspand: woonboerderij tegen de vlakte

Cocaïnewasserij
Het pand bleek in gebruik te zijn als productielocatie voor drugs. De politie denkt concreet aan een cocaïnewasserij. Dat is een plek waar cocaïne die voor transport is vermengd met een andere stof, wordt teruggewonnen. De coke wordt gedroogd en geperst om zo het spul verkoopklaar te maken voor de markt.

Onderzoek
Het technisch onderzoek dat dinsdag gedaan is door experts van de politie in het ontmantelen van drugslaboratoria moet meer duidelijk maken over de precieze drugs die er (klaar)gemaakt werden en het daarvoor gebruikte productieproces.

Burgemeester bezorgd
Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen sprak dinsdagochtend zijn bezorgdheid uit over de toename van drugslaboratoria in woonwijken. Hij riep mensen op vaker verdachte zaken door te geven. Productielocaties van drugs gaan gepaard met brand- en explosiegevaar.

Lees ook: Burgemeester Sittard-Geleen: 'Zorgen over drugspanden'

Brand en explosie
De Sittardse straat en gelijknamige wijk Ophoven werden maandagavond opgeschrikt door een brand in de kelder van de boerderij. Tijdens de brand deed zich een explosie voor waardoor de gevel ontzet raakte. Daardoor konden brandweer en politie niet meteen naar binnen voor onderzoek. Na overleg over de technische staat van het pand werd besloten de boerderij per direct te slopen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen