Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek cokefarm Sittard in volle gang

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 16:35

In de omgeving van de woon- alias drugsboerderij in de Sittardse straat Ophoven die in de nacht van maandag op dinsdag is gesloopt, is dinsdag de hele dag buurtonderzoek gedaan.

Ook is er technisch onderzoek verricht. Tijdens de brand in het pand maandagavond was er een explosie. Daarbij raakte de voorgevel ontzet. De hulpdiensten hebben vanwege de veiligheid besloten dat het pand tegen de vlakte moest.

Vermoedelijk zat er een cocaïnewasserij in het pand.

Verdachte activiteiten
De politie is nog op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over mensen die regelmatig het pand in- en uitgingen en over auto's of andere voertuigen die er vaak halt hielden. Mensen kunnen het ook bij de politie melden als ze beelden van eigen bewakingscamera's ter beschikking willen stellen.

Eigenaar of gebruikers
Inmiddels heeft de politie de eigenaar van het pand gesproken. Maar wat dat heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen. Het is nog onduidelijk of het pand bewoond werd of dat het alleen in gebruik was voor de drugsproductie.

Lees ook: Explosie brandend drugspand: woonboerderij tegen de vlakte

Cocaïnewasserij
Het pand bleek in gebruik te zijn als productielocatie voor drugs. De politie denkt concreet aan een cocaïnewasserij. Dat is een plek waar cocaïne die voor transport is vermengd met een andere stof, wordt teruggewonnen. De coke wordt gedroogd en geperst om zo het spul verkoopklaar te maken voor de markt.

Onderzoek
Het technisch onderzoek dat dinsdag gedaan is door experts van de politie in het ontmantelen van drugslaboratoria moet meer duidelijk maken over de precieze drugs die er (klaar)gemaakt werden en het daarvoor gebruikte productieproces.

Burgemeester bezorgd
Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen sprak dinsdagochtend zijn bezorgdheid uit over de toename van drugslaboratoria in woonwijken. Hij riep mensen op vaker verdachte zaken door te geven. Productielocaties van drugs gaan gepaard met brand- en explosiegevaar.

Lees ook: Burgemeester Sittard-Geleen: 'Zorgen over drugspanden'

Brand en explosie
De Sittardse straat en gelijknamige wijk Ophoven werden maandagavond opgeschrikt door een brand in de kelder van de boerderij. Tijdens de brand deed zich een explosie voor waardoor de gevel ontzet raakte. Daardoor konden brandweer en politie niet meteen naar binnen voor onderzoek. Na overleg over de technische staat van het pand werd besloten de boerderij per direct te slopen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen