Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Bandidos voert naar Engeland en Denemarken

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 15:45

Justitie richt zich in het onderzoek naar de Bandidos in Limburg ook op mogelijke banden met Engeland en Denemarken.

Daartoe heeft het verzoeken ingediend bij de instanties in die landen.

Drugshandel en wapenbezit
Dat blijkt tijdens een zitting voor de rechtbank van Maastricht. Daar wordt besproken of de dertien verdachten die zich moeten melden, langer vast moeten blijven zitten. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, maar ook van drugshandel, wapenbezit en openlijke geweldpleging. Onder hen is ook president Harrie Ramakers.

Internationale drugshandel
Volgens justitie blijkt uit telefoons van de motorclubleden dat er internationale drugshandel bedreven zou worden. Daarin komen de twee landen naar voren. Ook komen er in die telefoons namen uit Bosnië naar voren. De Bandidos zouden gelinkt worden aan wapenhandel in dat Oost-Europese land.

Vertaald
Het onderzoek van de telefoons en andere gegevensdragers neemt volgens justitie veel tijd in beslag. De telefoons moeten door speciale diensten uitgelezen worden en de stukken uit Bosnië moeten vertaald worden.

Naar verwachting wordt de zaak in de zomer van 2016 inhoudelijk behandeld. Woensdag beslist de rechtbank of de verdachten in de zaak langer vast blijven zitten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bandidos-baas Harrie Ramakers langer vast
Hoger beroep Bandidos-president Ramakers afgewezen
'Harrie Ramakers achter drugstransport naar Denemarken'
'Rivaliserende motorclubs gaan weer weer om tafel'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen