Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Bandidos voert naar Engeland en Denemarken

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 15:45

Justitie richt zich in het onderzoek naar de Bandidos in Limburg ook op mogelijke banden met Engeland en Denemarken.

Daartoe heeft het verzoeken ingediend bij de instanties in die landen.

Drugshandel en wapenbezit
Dat blijkt tijdens een zitting voor de rechtbank van Maastricht. Daar wordt besproken of de dertien verdachten die zich moeten melden, langer vast moeten blijven zitten. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, maar ook van drugshandel, wapenbezit en openlijke geweldpleging. Onder hen is ook president Harrie Ramakers.

Internationale drugshandel
Volgens justitie blijkt uit telefoons van de motorclubleden dat er internationale drugshandel bedreven zou worden. Daarin komen de twee landen naar voren. Ook komen er in die telefoons namen uit Bosnië naar voren. De Bandidos zouden gelinkt worden aan wapenhandel in dat Oost-Europese land.

Vertaald
Het onderzoek van de telefoons en andere gegevensdragers neemt volgens justitie veel tijd in beslag. De telefoons moeten door speciale diensten uitgelezen worden en de stukken uit Bosnië moeten vertaald worden.

Naar verwachting wordt de zaak in de zomer van 2016 inhoudelijk behandeld. Woensdag beslist de rechtbank of de verdachten in de zaak langer vast blijven zitten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bandidos-baas Harrie Ramakers langer vast
Hoger beroep Bandidos-president Ramakers afgewezen
'Harrie Ramakers achter drugstransport naar Denemarken'
'Rivaliserende motorclubs gaan weer weer om tafel'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen