Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijsvakbond AOb overlegt over staking

Geplaatst opzaterdag 2 november 2019 - 14:00

Het hoofdbestuur van de onderwijsvakbond AOb komt zondag bijeen om te praten over het afblazen van de onderwijsstaking.

De leraren zouden woensdag gaan staken, maar omdat minister Arie Slob 460 miljoen toezegde besloten de AOb en de andere bonden de staking te schrappen.

Onvrede
De beslissing om niet te gaan staken leidde op social media tot veel onvrede onder de leerkrachten. Het dagelijks bestuur van de grootste onderwijsvakbond kwam daarom zaterdag bij elkaar, en besloot volgens een woordvoerster van de bond een extra vergadering van het hoofdbestuur voor zondag in te lassen.

"Voorzitter Liesbeth Verheggen van het dagelijks bestuur zal verantwoording over het besluit van het afblazen van de staking afleggen", aldus een woordvoerster.

Sittard-Geleen
Inmiddels heeft, bijvoorbeeld, Stichting Triade die zeven katholieke basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen beheert, aan de ouders schriftelijk laten weten dat de staking van aanstaande woensdag niet doorgaat. 'Vervelend dat uw plannen daarmee moeten wijzigen maar het kabinet kwam gisteren pas met de toezeggingen. Daarom informeren we u al vandaag en wachten we niet tot maandag', zo schrijft de school.

De onderwijsbond Leraren in Actie liet eerder op zaterdag weten toch te willen staken. Voorzitter Peter Althuizen vindt de 460 miljoen euro extra die het kabinet vrijmaakt voor het onderwijs volstrekt onvoldoende. Zijn bond, die 1240 leden heeft, was vrijdag niet aanwezig bij het overleg met de bonden, werkgevers en de minister, waarbij een akkoord over extra geld werd gesloten.

Geen cent beter
Verheggen liet zaterdagochtend al weten de frustraties te begrijpen. Maar de stakingskas blijft volgens haar dicht. "Daar word ik geen cent beter van. Wij hebben een stakingskas die we inzetten als we resultaat behalen.

460 miljoen
We kwamen van 0 euro en hebben nu 460 miljoen. Er valt nu niets meer te winnen als we de stakingskas openzetten. Maar ik snap de frustratie, de actiebereidheid was hoog. Die actiebereidheid, de druk die leraren zelf hebben uitgeoefend, hebben effect gehad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen