Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijsstaking: Toverland maakt zich op voor drukke dag

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 6:37

De basisschoolleraren gaan volgende week dinsdag voor de derde keer staken. Attractiepark Toverland in Sevenum heeft alle verloven ingetrokken en extra personeel ingezet om de toeloop aan te kunnen.

"De vorige keer trok het park twee keer zo veel bezoekers dan normaal", laat een woordvoerder van het park weten.

Staking
Basisschoolleraren zijn nog steeds niet tevreden over hun salaris en houden voet bij stuk. Met de 720 miljoen euro die de nieuwe regering tot dusver in het vooruitzicht heeft gesteld, gaan ze niet akkoord. Daarom leggen ze, net als eerder dit jaar, hun werk neer.

Opvang
Ouders zoeken massaal naar opvang of uitjes voor hun kinderen. Bioscopen passen hun programmering aan, pretparken zetten extra personeel in en bij de kinderopvang worden alle zeilen bijgezet. Bioscoopketen Pathé zet heel fors in op de extra vrije dag van de leerlingen. Normaal vertoont de bioscoop twee kinderfilms per dag, dinsdag ligt dat aantal in grote bioscopen op twintig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen