Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Onderwijslab moet onderwijs toekomstbestendig maken'

Geplaatst opzondag 19 juni 2016 - 18:26

Er komt een zogeheten Onderwijslab Limburg. Daarbij kunnen nieuwe initiatieven worden ingediend die het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg toekomstbestendig maken.

Die plannen moeten komen uit het onderwijs zelf. Het Limburgs Parlement heeft daarover een motie aangenomen van D66.

Het provinciebestuur moet met een uitgewerkt voorstel komen voor het Onderwijslab.

Goede ideeën
Volgens D66-statenlid Jan van de Ven gebeurt het te vaak dat overheden zelf de touwtjes in handen willen houden. "Maar de expertise en de goede ideeën zitten niet in de kamertjes van publieke bestuurders en de volksvertegenwoordigers maar in de lerarenkamers en de klaslokalen", aldus de politicus.

Lerarentekort
Het onderwijs in Limburg heeft de komende jaren te maken met minder leerlingen en een dreigend lerarentekort. Zonder ingrijpen heeft Limburg 147 leerkrachten te weinig in 2020. Verder blijkt uit een recent rapport dat er sprake is van ongelijke kansen in het onderwijs.

Groot belang
D66 noemt het in de motie van groot belang dat ouders en kinderen kunnen blijven kiezen uit een divers en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod. "
Het gaat ons erom dat kinderen de kans hebben op school aardig, vaardig en waardig te worden."

De PVV stemde als enige partij tegen de onderwijslab-motie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

D66: Lobby om achterstanden in onderwijs aan te pakken
D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
'Bezuinigen op stimuleren van techniek en ict slecht idee'
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen