Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijskoepel onderzoekt werkdruk basisscholen

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 8:36

Veel leraren in het basisonderwijs klagen over een te laag salaris en een te hoge werkdruk; voor onderwijskoepel Movare reden om een eigen onderzoek in te stellen.

Movare-bestuursvoorzitter Ryszard Kruszel laat De Limburger weten dat er wordt gekeken naar manieren om het werk efficiënter te maken.

Staking
Aanstaande donderdag wordt er gestaakt in het basisonderwijs, om zo de aandacht te vestigen op de problemen rondom salaris en werkdruk. Dat eerste punt is helder als je de loonstrookjes van een basisschoolleraar en een leerkracht uit het middelbaar onderwijs naast elkaar legt. "Dan zie je meteen dat daar bijna duizend euro bruto per maand verschil in zit", zegt Kruszel.

Werkdruk
De werkdruk is minder goed te staven, stelt Kruszel. "Maar daar kunnen we als onderwijskoepel wel zelf iets aan doen. Alleen moeten we dan wel weten waar we over praten." Het onderzoek wordt uitgevoerd op scholen die bij Movare zijn aangesloten, maar de overige onderwijskoepels in Zuid-Limburg steunen het initiatief.

Er vallen 47 Zuid-Limburgse scholen onder de paraplu die Movare heet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen