Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijskoepel onderzoekt werkdruk basisscholen

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 8:36

Veel leraren in het basisonderwijs klagen over een te laag salaris en een te hoge werkdruk; voor onderwijskoepel Movare reden om een eigen onderzoek in te stellen.

Movare-bestuursvoorzitter Ryszard Kruszel laat De Limburger weten dat er wordt gekeken naar manieren om het werk efficiënter te maken.

Staking
Aanstaande donderdag wordt er gestaakt in het basisonderwijs, om zo de aandacht te vestigen op de problemen rondom salaris en werkdruk. Dat eerste punt is helder als je de loonstrookjes van een basisschoolleraar en een leerkracht uit het middelbaar onderwijs naast elkaar legt. "Dan zie je meteen dat daar bijna duizend euro bruto per maand verschil in zit", zegt Kruszel.

Werkdruk
De werkdruk is minder goed te staven, stelt Kruszel. "Maar daar kunnen we als onderwijskoepel wel zelf iets aan doen. Alleen moeten we dan wel weten waar we over praten." Het onderzoek wordt uitgevoerd op scholen die bij Movare zijn aangesloten, maar de overige onderwijskoepels in Zuid-Limburg steunen het initiatief.

Er vallen 47 Zuid-Limburgse scholen onder de paraplu die Movare heet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen