Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijskoepel draait: 44 scholen Zuid-Limburg staken toch

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 21:24

De docenten van de 44 Zuid-Limburgse basisscholen die zijn aangesloten bij koepelorganisatie Innovo gaan woensdag alsnog staken.

Dat heeft Bert Nelissen, bestuurder bij Innovo, maandag tegen L1 gezegd.

Draai
In L1mburg Centraal laat de bestuurder weten een draai te hebben gemaakt. "We zijn van standpunt gewisseld." Aanvankelijk volgde Innovo de lijn van de Algemene Onderwijsbond (AOb), om het werk woensdag niet neer te leggen. Toen dat tot commotie leidde besloot de AOb om de staking toch door te laten gaan. "Om ons personeel in staat te stellen om mee te doen aan de actie", zegt Nelissen.

Redmiddel
Nelissen noemt het gedraai "buitengewoon ongemakkelijk en niet handig" en vraagt om mild te zijn voor de leraren. "Het is het laatste redmiddel om aandacht te vragen voor de problematiek die we hebben."

Meer geld
De Innovo-bestuurder is van mening dat er structureel meer geld naar onderwijs moet gaan. "Nu is er onvoldoende geld om het goed te blijven doen." Ook in de sector moeten dingen anders, vindt Nelissen. "Maar er is substantieel meer geld nodig."

Lees ook: Leraren gaan toch staken, voorzitter AOb stapt op

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen