Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijsinspectie: 'VMBO Maastricht zeer zwakke school'

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 20:46

Volgens de Onderwijsinspectie is het VMBO Maastricht een 'zeer zwakke school'. Als het onderwijs binnen een jaar niet aantoonbaar zal verbeteren, dreigt de financiering weg te vallen.

Dit meldt Trouw. De krant heeft een samenvattend rapport voor ouders in handen. Een woordvoerder van het VMBO bevestigt aan de krant dat er een samenvatting van het onderzoek is gedeeld met de ouders, maar wil niet ingaan op de inhoud.

Veilig
In het rapport komt naar voren dat de meeste lessen op het VMBO van goede kwaliteit zijn, maar daarna gaat het fout. De inspectie zegt dat onder andere de begeleiding van de leerlingen te wensen overlaat. Ook zou de school meer moeite moeten doen om de leerlingen zich veilig te laten voelen. Veel mensen kunnen de school in- en uitlopen die daar 'niets te zoeken hebben'. Ook moeten er minder lessen uitvallen en moet er minder worden verzuimd.

Zakten 30 leerlingen definitief
Afgelopen zomer kwamen de problemen van de school aan het licht: in juni werden de examens van alle 354 vierdejaars leerlingen ongeldig verklaard. Er bleek van alles mis te zijn met de schoolexamens. Daarvan zakten uiteindelijk 30 leerlingen definitief vanwege hun centraal examen resultaten.

Lees ook: André Postema stapt toch op na diplomadebacle

Rekenschap
Nadat de examens ongeldig werden verklaard, werd er politieke druk uitgeoefend op LVO-bestuursvoorzitter André Postema om te vertrekken. Hij bleef in eerste instantie zitten, maar afgelopen maandag legde hij toch zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Postema moest vertrekken op verzoek van de Raad van Toezicht. Ook Jan Schrijen van de Raad van Toezicht is per direct teruggetreden. "Met hun terugtreden willen André Postema en de voorzitter van de Raad van Toezicht rekenschap geven van hetgeen bij VMBO Maastricht is misgegaan", zo kwam afgelopen maandag naar buiten.

De inspectie bevestigt aan de krant dat de conclusies kloppen.

Reactie
VMBO Maastricht laat in een reactie weten: "We zijn zeer teleurgesteld over het oordeel van de inspectie, maar we herkennen ons wel in een heleboel van de opdrachten die de inspectie ons meegeeft."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen