Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderwijsinspectie: 'VMBO Maastricht zeer zwakke school'

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 20:46

Volgens de Onderwijsinspectie is het VMBO Maastricht een 'zeer zwakke school'. Als het onderwijs binnen een jaar niet aantoonbaar zal verbeteren, dreigt de financiering weg te vallen.

Dit meldt Trouw. De krant heeft een samenvattend rapport voor ouders in handen. Een woordvoerder van het VMBO bevestigt aan de krant dat er een samenvatting van het onderzoek is gedeeld met de ouders, maar wil niet ingaan op de inhoud.

Veilig
In het rapport komt naar voren dat de meeste lessen op het VMBO van goede kwaliteit zijn, maar daarna gaat het fout. De inspectie zegt dat onder andere de begeleiding van de leerlingen te wensen overlaat. Ook zou de school meer moeite moeten doen om de leerlingen zich veilig te laten voelen. Veel mensen kunnen de school in- en uitlopen die daar 'niets te zoeken hebben'. Ook moeten er minder lessen uitvallen en moet er minder worden verzuimd.

Zakten 30 leerlingen definitief
Afgelopen zomer kwamen de problemen van de school aan het licht: in juni werden de examens van alle 354 vierdejaars leerlingen ongeldig verklaard. Er bleek van alles mis te zijn met de schoolexamens. Daarvan zakten uiteindelijk 30 leerlingen definitief vanwege hun centraal examen resultaten.

Lees ook: André Postema stapt toch op na diplomadebacle

Rekenschap
Nadat de examens ongeldig werden verklaard, werd er politieke druk uitgeoefend op LVO-bestuursvoorzitter André Postema om te vertrekken. Hij bleef in eerste instantie zitten, maar afgelopen maandag legde hij toch zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Postema moest vertrekken op verzoek van de Raad van Toezicht. Ook Jan Schrijen van de Raad van Toezicht is per direct teruggetreden. "Met hun terugtreden willen André Postema en de voorzitter van de Raad van Toezicht rekenschap geven van hetgeen bij VMBO Maastricht is misgegaan", zo kwam afgelopen maandag naar buiten.

De inspectie bevestigt aan de krant dat de conclusies kloppen.

Reactie
VMBO Maastricht laat in een reactie weten: "We zijn zeer teleurgesteld over het oordeel van de inspectie, maar we herkennen ons wel in een heleboel van de opdrachten die de inspectie ons meegeeft."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen