Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderscheiding voor vijf 'excellente' scholen in Limburg

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 12:00

De onderwijsinspectie heeft maandag aan vijf scholen in Limburg het predicaat 'excellent' uitgereikt. De scholen mogen die titel nu tot en met 2021 voeren.

Het gaat om vmbo-school Bouwens van der Boije college (Panningen), School voor Praktijkonderwijs 't Wildveld (Venlo) en de basisscholen De Lindegaerd (Meerssen), St. Pieter (Maastricht) en 't Mozaïek (Roermond).

Kwaliteit
Met het predicaat wordt aangegeven dat een school onderwijs biedt van hoge kwaliteit. Daarnaast onderscheiden zulke scholen zich doordat zij zich met een specifiek profiel onderscheiden van de rest.

Opvallend
Van de vijf Limburgse scholen is de onderscheiding voor 't Mozaïek wellicht de meest opvallende. De school werd in 2008 nog als 'zeer zwak' bestempeld door de inspectie.
De basisschool, die in de volkswijk De Kemp ligt, was een decennium geleden allesbehalve populair.

Onder leiding van Hetty Belgers en huidig directeur Jan van Espen onderging de school echter een transformatie. In 2012 verwierf de schoolleiding voor het eerst het 'excellent'-predicaat. Dat dat predicaat nu zeker tot 2021 in Roermondse handen blijft, is een uitzonderlijke prestatie.

191
De scholen ontvingen maandagochtend op verschillende tijdstippen het certificaat. In totaal zijn er in Nederland nu 191 'excellente' scholen: 64 in het basisonderwijs, 110 in het voortgezet onderwijs en 17 in het speciaal onderwijs.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen