Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderscheiding voor omgekomen poolreiziger Cornelissen

Geplaatst opmaandag 28 september 2015 - 6:49

De uit Kerkrade afkomstige poolreiziger Marc Cornelissen (46) is zaterdag in het Haagse Museon postuum geëerd.

Daags voor zijn dood in april van dit jaar werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje van de 'duurzaamheidspionier' is overhandigd aan zijn vrouw Marijke en dochter Jill (16).

Poolreis
Cornelissen en Philip de Roo (30) vertrokken begin april naar noordelijk Canada voor een tocht van 400 kilometer op ski’s over de ijskap. Onderweg interviewden zij lokale jagers en deden ze boringen en metingen.

Door het ijs
Op 29 april ging het mis. Cornelissen zakte met zijn slede door het ijs en in een poging zijn vriend te redden, verloor ook De Roo zijn leven.

Lees ook: Lichaam van poolreiziger Marc Cornelissen gevonden

Wat Cornelissen niet wist, was dat De Roo samen met vriend en wetenschapper Appy Sluijs al maanden bezig was om zijn maatje voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Philip de Roo wist alleen nog niet dat het ook gelukt was.

Onderscheiding
Kort voor zijn overlijden werd Cornelissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijzondere verdiensten met betrekking tot de gevolgen van de opwarming van de aarde. Op 21 april kwam het officiële bericht van de benoeming binnen bij de voorstellers. "Maar Philip heeft dat mailtje dus nooit gelezen", zegt zijn moeder. "Hij was met Marc op het ijs."

Om Cornelissen toch de eer te geven die hem toekomt, organiseerde de gemeente Maassluis deze bijeenkomst in Den Haag.

Lees ook: Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered

Foto: Coldfacts
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered
Lichaam een van de twee vermiste poolreizigers gevonden
Lichaam van poolreiziger Marc Cornelissen gevonden
Koning condoleert families omgekomen poolreizigers
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen