Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderscheiding voor omgekomen poolreiziger Cornelissen

Geplaatst opmaandag 28 september 2015 - 6:49

De uit Kerkrade afkomstige poolreiziger Marc Cornelissen (46) is zaterdag in het Haagse Museon postuum geëerd.

Daags voor zijn dood in april van dit jaar werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje van de 'duurzaamheidspionier' is overhandigd aan zijn vrouw Marijke en dochter Jill (16).

Poolreis
Cornelissen en Philip de Roo (30) vertrokken begin april naar noordelijk Canada voor een tocht van 400 kilometer op ski’s over de ijskap. Onderweg interviewden zij lokale jagers en deden ze boringen en metingen.

Door het ijs
Op 29 april ging het mis. Cornelissen zakte met zijn slede door het ijs en in een poging zijn vriend te redden, verloor ook De Roo zijn leven.

Lees ook: Lichaam van poolreiziger Marc Cornelissen gevonden

Wat Cornelissen niet wist, was dat De Roo samen met vriend en wetenschapper Appy Sluijs al maanden bezig was om zijn maatje voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Philip de Roo wist alleen nog niet dat het ook gelukt was.

Onderscheiding
Kort voor zijn overlijden werd Cornelissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijzondere verdiensten met betrekking tot de gevolgen van de opwarming van de aarde. Op 21 april kwam het officiële bericht van de benoeming binnen bij de voorstellers. "Maar Philip heeft dat mailtje dus nooit gelezen", zegt zijn moeder. "Hij was met Marc op het ijs."

Om Cornelissen toch de eer te geven die hem toekomt, organiseerde de gemeente Maassluis deze bijeenkomst in Den Haag.

Lees ook: Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered

Foto: Coldfacts
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hond vermiste poolonderzoekers van ijs gered
Lichaam een van de twee vermiste poolreizigers gevonden
Lichaam van poolreiziger Marc Cornelissen gevonden
Koning condoleert families omgekomen poolreizigers
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen