Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderscheiding voor Nedcar-redder Wim van der Leegte

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 15:00

Nedcar-redder Wim van der Leegte heeft woensdagmiddag uit handen van Theo Bovens de Provinciale Erepenning gekregen.

Van der Leegte kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van de VDL Groep. De uitreiking vond plaats in Born waar woensdagmiddag de eerste Mini Countryman van de band rolde.

Redding
De topman krijgt de erepenning voor de redding van Nedcar. In 2012 maakte Mitsubishi bekend definitief te stoppen met de productie van auto's bij Nedcar. Daardoor dreigden er 1500 banen verloren te gaan. De VDL Groep, onder leiding van Wim van der Leegte, bleek geïnteresseerd in een overname. Hij wist BMW als eerste klant te interesseren voor de fabriek in Born.

Banen
Toen VDL in 2014 Nedcar overnam, werkten er zo'n 1500 mensen, inmiddels is dat uitgegroeid tot zo'n 4.000 medewerkers. De productie van de nieuwe Countryman levert daarnaast nog een extra werkgelegenheid op voor zo'n 1200 mensen.

Countryman
In Born worden de Mini 3-deurs, de Mini Cabrio en sinds woensdag ook de Mini Countryman geproduceerd. In de toekomst zal er ook een hybride versie van dit laatste model in Born worden gebouwd.

Lees ook: Mark Rutte laat eerste Countryman van de band rollen

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actiegroepen zijn tegen spoorterminal Nedcar
VDL-baas geëerd voor staat van dienst in bedrijfsleven
Nieuwe Tesla gemaakt in Born?
Parkeerplaats VDL Nedcar
Nedcar: 'Help ons uitbreiding mogelijk te maken'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen