Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemingsraad Weert bezorgd om ambtenaren

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2015 - 22:18

De ondernemingsraad van Weert maakt zich zorgen om de ambtenaren nu het college van burgemeester en wethouders heeft aangekondigd flink te bezuinigen.

Als het aan het college ligt, wordt er gekoerst op het verminderen van gemeentelijke taken en komt de nadruk te liggen op het begeleiden van initiatieven van buitenaf.

Organisatie
Dat leidt tot een kleinere gemeentelijke organisatie, stelt het college. De ondernemingsraad stemt daarmee in als er ook écht taken worden afgestoten. In een brief aan de gemeenteraad geeft de OR aan dat het echter niet zo moet zijn dat dezelfde taken met minder ambtenaren uitgevoerd moeten worden. De werkdruk is nu al erg hoog, stelt de ondernemingsraad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weinig begrip voor miljoenenbezuiniging op ambtenaren
Rechter fluit Maastricht terug om verplaatsing ambtenaren
'Nog steeds angstcultuur gemeentehuis Valkenburg'
Ambtenarenbond ongerust over werksfeer Valkenburg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen