Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemers voeren actie voor lager parkeertarief

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 19:42

Heerlense ondernemers voeren actie voor lagere parkeertarieven. Ze hopen dat er meer mensen naar het centrum komen als het parkeren goedkoper wordt.

In de etalages van de winkeliers hangen pamfletten waarin de gemeente wordt opgeroepen om de eerste twee uur gratis te maken.

Leegstand
Paul Berden is een van de initiatiefnemers: "De parkeertarieven staan niet in verhouding met de aantrekkelijkheid van de stad. Je ziet dat de leegstand in Heerlen het hoogst van heel Limburg is en dat het parkeertarief tegelijk aan de hele hoge kant is."

Maastricht
Heerlen moet zich wat de parkeertarieven betreft niet spiegelen aan het aantrekkelijke Maastricht, maar aan bijvoorbeeld Sittard-Geleen, vindt hij. De ondernemers hebben al verschillende gesprekken met de gemeente Heerlen gehad, maar dat heeft niets opgeleverd.

Bezoekersaantallen
Berden is ervan overtuigd dat mensen eerder naar het centrum komen als het parkeren minder kost. "Dat gaat zeker werken. We zijn over verschillende vestigingen verspreid en daar waar de parkeertarieven goedkoop zijn, zijn de bezoekersaantallen hoger "

Kerkrade
Een andere gemeente in de buurt, Kerkrade, maakte twee jaar geleden het parkeren in het centrum gratis. Maar in januari wilde die gemeente juist weer af van gratis parkeren in het centrum. De maatregel heeft volgens de gemeente Kerkrade nauwelijks meer bezoekers naar de binnenstad getrokken en leverde minder opbrengsten aan parkeertarieven op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Christine le Duc verdwijnt uit Limburg
Populaire erotiekketen wegens grote vraag terug in Limburg
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen