Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ondernemers Venlo vrezen goederentreinen

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 22:15

Ondernemersvereniging Venlostad.com verwacht grote problemen als er niks wordt gedaan aan de overlast van goederentreinen in het centrum.

Daarom is er nu een brandbrief gestuurd aan de politiek.

Betuwelijn
Door het opknappen van de Betuweroute de komende acht jaar, gaan er veel meer vrachttreinen rijden via Brabant en Limburg. Bij Venlo gaan deze de grens over naar Duitsland.

Tunnel
De spoorbomen bij de Vierpaardjes zijn nu al 20 procent van de tijd dicht, dat wordt ruim 60 procent. Ook voor hulpdiensten is dat een serieus probleem. Maar de staatssecretaris van infrastructuur en milieu wil er niks aan doen. Een oplossing is volgens de ondernemers het aanleggen van een tunnel, maar dat kost tientallen miljoenen euro's.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Verbied zware voertuigen op het spoor'
Aftelklok moet treinen in Horst op tijd laten vertrekken
Ergernis door kapotte spoorwegovergang in Sittard
Vele miljoenen voor aanpak onbewaakte spoorwegovergangen
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen