Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemers: 'Schulden bij fiscus zijn strop om onze nek'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 21:01

Het zijn voor sommige ondernemers dagen waarin blijdschap en angst voor de toekomst hand in hand gaan. Blij vanwege de verdere versoepelingen, angst omdat in sommige sectoren de schulden behoorlijk oplopen.

ABN Amro heeft samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend dat er in totaal zo'n 16 miljard euro aan schuld bij de Belastingdienst is ontstaan. Met name horeca en kleding- en schoenenwinkels hebben massaal gebruik gemaakt van uitstel van het betalen van belastingen. Zo heeft landelijk 43 procent van de restaurants een belastingschuld uitstaan.

Kijk hier het gesprek met horecaondernemers Wim Cox en Igor Stel

Wim Cox van Cox & Co Horeca pleit voor een compensatie van de schuldenlast. "Op de een of andere manier moet die schuldenlast betaald worden. Vanaf vorig jaar maart zijn wij bewust gesloten door de overheid. Dan kan het niet zo zijn dat wij voor die schulden op moeten komen."

Generaal pardon
Igor Stel, creatief ondernemer in de Leisure en Horeca, denkt dat een generaal pardon lastig zal worden. "Ik denk wel dat je de zwaarst getroffen sectoren op een goede manier zou moeten bekijken. Dat zou maatwerk moeten worden. Het is niet meer dan fair als je daar een coulante regeling mee probeert te treffen. Als de fiscus nu gaat innen zullen er veel bedrijven omvallen."

Uitstel
Vrijdag neemt het kabinet een besluit over de terugbetaling van de schulden aan de Belastingdienst. Nu moet dat in drie jaar, maar mogelijk wordt die termijn verlengd. MKB Limburg pleit ervoor om die termijn te verlengen tot tien jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen