Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemers over versoepeling: 'Had meer ingezeten'

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 21:43

Ondernemersorganisaties zijn blij dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juni kunnen doorgaan.

Maar wat hen betreft, had het kabinet daarin nog wat verder mogen gaan. Dat laten de Limburgse Werkgeversvereniging LWV onder de vlag van VNO-NCW en MKB Nederland weten in een gezamenlijke reactie op de persconferentie van premier Mark Rutte dinsdagavond.

Gemiste kans
De ondernemersorganisaties zijn blij dat de horeca weer open mag, maar als ze een paar dagen eerder open hadden gemogen - in het Pinksterweekend - had het kabinet ze een extra steuntje in de rug kunnen geven. Gemiste kans, vinden de werkgevers.

Aanverwante branches
Ook vinden ze het niet logisch dat de kansspelbranche, die aan de horeca verwant is, niet eveneens per 1 juni open mag. Verder had er ook meer ingezeten voor bijvoorbeeld de sportscholen, denken de werkgevers. Sportscholen mogen namelijk in principe pas vanaf 1 september open. Maar premier Rutte zei met de sector in gesprek te zijn en te hopen op een vervroeging van die datum. Daar zijn de werkgevers dan weer positief over.

Drukte in hoogseizoen
Waar volgens de werkgevers niet goed over is nagedacht, is de openstelling van sanitaire voorzieningen op campings per 1 juli. Veel ouderen moeten daarom min of meer verplicht in het hoogseizoen op vakantie, als ook gezinnen op vakantie gaan. Daardoor wordt het op de campings onnodig druk, denken ze. Als de sanitaire voorzieningen al een maand eerder open mochten, zou dat voorkomen kunnen worden.

Meer ruimte voor werkende ouders
Tevreden zijn de werkgevers over de volledige hervatting van de lessen op de basisscholen per 8 juni en de openstelling van de buitenschoolse opvang per die datum. Dat geeft ouders weer meer ruimte om te werken. Over het beoogde verruimde testbeleid in juni zijn de werkgevers ook positief. Want dat is volgens de LWV 'essentieel om het economisch verkeer verantwoord op gang te krijgen met een veilige werkomgeving'.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen