Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemers Meerssen boos op 'lakse' gemeente

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 15:59

Een dag na de wolkbreuk is de lucht nog niet geklaard tussen de gemeente en enkele ondernemers in Meerssen. Zij vinden dat de gemeente te laks is omgesprongen met problemen rondom de zware regenval van dinsdagmiddag.

"We zouden willen dat de gemeente sneller handelt bij een calamiteit", vertelt Belinda Volders, ondernemer in Meerssen.

Direct actie
Volgens meerdere ondernemers zou de gemeente te weinig en te laat hebben ingegrepen na het noodweer van dinsdag. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz herkent zich niet in de klachten. Tijdens de regenval is volgens de burgemeester direct actie ondernomen.

20.000 inwoners
De gemeente heeft bovendien hulp gekregen uit Maastricht. Ondernemers hebben zandzakken moeten kopen bij een plaatselijke bouwmarkt, maar volgens Clermonts waren die ook door de gemeente uitgedeeld en zijn deze door inwoners nog gratis op te halen bij het gemeentehuis. "We waren de hele middag telefonisch bereikbaar, maar als een gemeenschap van 20.000 inwoners massaal gaat bellen, dan loopt het over", zegt ze.

Het waterschap in Limburg is al langer bezig in de provincie om maatregelen te treffen tegen extreme wateroverlast. Inwoners van Meerssen worden 5 juni bijgepraat over de maatregelen die genomen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen