Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ondernemers Maastricht kunnen geen nieuwe baas vinden

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:33

De centrumondernemers in Maastricht kunnen maar geen nieuwe voorzitter vinden.

Negen maanden na het plotselinge vertrek van voorman Jim Janssen is de belangrijkste post binnen de koepelorganisatie van winkeliers en andere ondernemers in de Maastrichtse binnenstad (VOC) nog altijd vacant.

Niemand
Interimvoorzitter Ton Harmes (64) heeft er geen moeite mee de vinger op de zere plek te leggen. De lang slepende vacature blijkt 'in de praktijk erg lastig in te vullen', beaamt hij zonder wollig taalgebruik. Een interne zoektocht naar geschikte kandidaten onder de circa tweehonderd aangesloten (grote en kleine) ondernemers heeft hoegenaamd niets opgeleverd. "Daarom gaan we nu de boer op. Direct na de zomervakantie stellen we een profielschets op, daarna plaatsen we onder meer advertenties en oproepen in vakbladen. Hopelijk hebben we de nieuwe man of vrouw eind dit jaar gevonden."

Symptomatisch
De ellenlange speurtocht is volgens hem symptomatisch voor het probleem waarmee het gros van de verenigingen worstelt. "Mensen die te porren zijn voor een onbetaalde bestuursfunctie moet je tegenwoordig met een loep zoeken.

Maastricht
De waarnemer benadrukt dat het geen uitgemaakte zaak is dat de nieuwe voorzitter uit Maastricht komt. "Als we een bekwame en enthousiaste kandidaat kunnen strikken van buiten de stad, geen probleem.
Maar hij of zij zal wel affiniteit moeten hebben met Maastricht."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoen bezoekers en winst voor Dominicanen Maastricht
Ondernemers lopen geld mis door wegwerkzaamheden
Onderzoek naar ondernemersklimaat steden Zuid-Limburg
Shopping winkelen winkel
Ondernemersvereniging werkt aan één winkeltijd voor Venlo
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen