Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemers Maastricht kunnen geen nieuwe baas vinden

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:33

De centrumondernemers in Maastricht kunnen maar geen nieuwe voorzitter vinden.

Negen maanden na het plotselinge vertrek van voorman Jim Janssen is de belangrijkste post binnen de koepelorganisatie van winkeliers en andere ondernemers in de Maastrichtse binnenstad (VOC) nog altijd vacant.

Niemand
Interimvoorzitter Ton Harmes (64) heeft er geen moeite mee de vinger op de zere plek te leggen. De lang slepende vacature blijkt 'in de praktijk erg lastig in te vullen', beaamt hij zonder wollig taalgebruik. Een interne zoektocht naar geschikte kandidaten onder de circa tweehonderd aangesloten (grote en kleine) ondernemers heeft hoegenaamd niets opgeleverd. "Daarom gaan we nu de boer op. Direct na de zomervakantie stellen we een profielschets op, daarna plaatsen we onder meer advertenties en oproepen in vakbladen. Hopelijk hebben we de nieuwe man of vrouw eind dit jaar gevonden."

Symptomatisch
De ellenlange speurtocht is volgens hem symptomatisch voor het probleem waarmee het gros van de verenigingen worstelt. "Mensen die te porren zijn voor een onbetaalde bestuursfunctie moet je tegenwoordig met een loep zoeken.

Maastricht
De waarnemer benadrukt dat het geen uitgemaakte zaak is dat de nieuwe voorzitter uit Maastricht komt. "Als we een bekwame en enthousiaste kandidaat kunnen strikken van buiten de stad, geen probleem.
Maar hij of zij zal wel affiniteit moeten hebben met Maastricht."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoen bezoekers en winst voor Dominicanen Maastricht
Ondernemers lopen geld mis door wegwerkzaamheden
Onderzoek naar ondernemersklimaat steden Zuid-Limburg
Shopping winkelen winkel
Ondernemersvereniging werkt aan één winkeltijd voor Venlo
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen