Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Ondernemers Geleen betalen mee aan gratis parkeren’

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 6:55

Geleense ondernemers moeten de gemeente een vergoeding betalen ter compensatie van de inkomstenderving uit parkeergelden. Dit is nodig als parkeren in de garage de eerste twee uur gratis wordt.

Dat adviseert onderzoeksbureau Empaction in het eindrapport Integrale Aanpak Parkeren Sittard-Geleen het stadsbestuur. Het externe onderzoeksbureau heeft dit onderzoek in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd. Volgens het bureau moeten er dingen veranderen omdat er over 2015 een tekort op de parkeerexploitatie wordt verwacht van 1,8 miljoen euro. Een jaar eerder was dit al 1 miljoen.

Sittard
Wat stadsdeel Sittard betreft adviseert het onderzoeksbureau dat er verder onderzocht moet worden hoe de ondernemers van de binnenstad verantwoordelijkheid voor omzet van de parkeergarages kunnen worden. Ze kunnen dan zelf bepalen op welke wijze parkeren kan bijdragen aan een positieve beleving aan het bezoek van het centrum. Daarbij adviseert Empaction om te stoppen met de pilot verlaagde parkeertarieven. Hierdoor zou 700.000 euro kunnen worden verdiend. De tarieven op straat in Sittard bedragen dan 1,30 eur per uur.

Noodzakelijk
In de parkeergarages 1,50 euro, waarbij het tweede uur gratis is. In Geleen moeten de eerste twee uur in de parkeergarages gratis zijn. Hierbij is enkel een vergoeding van de ondernemers noodzakelijk. Op straat kost parkeren ook 1,30 euro per uur. Verder verwacht het onderzoeksbureau dat er met het beprijzen van parkeervergunningen, ook voor bewoners, extra inkomsten van 125.000 euro kunnen worden gerealiseerd.

Komende donderdag wordt de gemeenteraad geïnformeerd door het college van B en W.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geleen: geen lucht voor parkeerbijdrage
Onderzoek naar ondernemersklimaat steden Zuid-Limburg
Ondernemers in geweer tegen megastore Intersport in Geleen
Parkeerstrop voor Sittard-Geleen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen