Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Ondernemers Geleen betalen mee aan gratis parkeren’

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 6:55

Geleense ondernemers moeten de gemeente een vergoeding betalen ter compensatie van de inkomstenderving uit parkeergelden. Dit is nodig als parkeren in de garage de eerste twee uur gratis wordt.

Dat adviseert onderzoeksbureau Empaction in het eindrapport Integrale Aanpak Parkeren Sittard-Geleen het stadsbestuur. Het externe onderzoeksbureau heeft dit onderzoek in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd. Volgens het bureau moeten er dingen veranderen omdat er over 2015 een tekort op de parkeerexploitatie wordt verwacht van 1,8 miljoen euro. Een jaar eerder was dit al 1 miljoen.

Sittard
Wat stadsdeel Sittard betreft adviseert het onderzoeksbureau dat er verder onderzocht moet worden hoe de ondernemers van de binnenstad verantwoordelijkheid voor omzet van de parkeergarages kunnen worden. Ze kunnen dan zelf bepalen op welke wijze parkeren kan bijdragen aan een positieve beleving aan het bezoek van het centrum. Daarbij adviseert Empaction om te stoppen met de pilot verlaagde parkeertarieven. Hierdoor zou 700.000 euro kunnen worden verdiend. De tarieven op straat in Sittard bedragen dan 1,30 eur per uur.

Noodzakelijk
In de parkeergarages 1,50 euro, waarbij het tweede uur gratis is. In Geleen moeten de eerste twee uur in de parkeergarages gratis zijn. Hierbij is enkel een vergoeding van de ondernemers noodzakelijk. Op straat kost parkeren ook 1,30 euro per uur. Verder verwacht het onderzoeksbureau dat er met het beprijzen van parkeervergunningen, ook voor bewoners, extra inkomsten van 125.000 euro kunnen worden gerealiseerd.

Komende donderdag wordt de gemeenteraad geïnformeerd door het college van B en W.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geleen: geen lucht voor parkeerbijdrage
Onderzoek naar ondernemersklimaat steden Zuid-Limburg
Ondernemers in geweer tegen megastore Intersport in Geleen
Parkeerstrop voor Sittard-Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen