Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemer neemt juridische stappen tegen biografie Van Rey

Geplaatst opzondag 25 maart 2018 - 20:22

Ondernemer Jos Becks uit Roermond neemt juridische stappen tegen het boek van Jos van Rey.

Hij wil bij de rechter afdwingen dat de biografie uit de handel wordt genomen.

Klap
In een passage wordt een incident uit 2004 vermeld toen de ondernemer een klap uitdeelde aan zijn buurvrouw. Becks was destijds raadslid voor de VVD. Volgens advocaat Dewi Worotikan heeft haar cliënt geen toestemming gegeven om dat te vermelden en heeft hij ook niet de kans gekregen om zijn weerwoord te geven.

Vrouwenmepper
"Bovendien is het feitelijk onjuist, want het was de buurman die hij sloeg. Becks is daar ook voor veroordeeld. Nu wordt meneer Becks als een vrouwenmepper afgeschilderd en dat wil hij rechtgezet hebben", aldus de raadsvrouw.

Slijk
Het maakt Becks niet uit dat de kwestie nu juist door de rechtszaak weer aandacht krijgt. "Hij is toch al door het slijk gehaald, maar hij wil wel dat zijn naam weer eer aan wordt gedaan", zegt de advocate.

De biografie van Jos van Rey werd 16 maart gepresenteerd en ligt inmiddels in de winkel.

Lees ook: Jos van Rey haalt uit naar 'politieke vijanden' in biografie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen