Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Venlo kan rekenen op steun gemeente na rellen

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2021 - 6:39

De gemeente Venlo gaat als het nodig is ondernemers helpen, die schade hebben opgelopen door de avondklokrellen.

"De gemeente laat geen ondernemer failliet gaan als gevolg van de rellen van afgelopen zondag", zegt burgemeester Antoin Scholten woensdagavond tijdens de raadsvergadering, meldt Omroep Venlo. "Wij willen een vangnet zijn voor ondernemers die door de aangerichte schade in problemen komen", vult Scholten aan. "Al is het maar met juridische bijstand."

Ruiten
In de buurt van het station van Venlo zorgden relschoppers zondagavond voor ongeregeldheden. Ruiten van verschillende winkels zijn aan diggelen geslagen.

Lees ook: Avondklokrellen in Venlo, Roermond en Stein: ME grijpt in

Bij de Venlose rellen is zondagavond een agent gewond geraakt. Een man gooide een stuk stoeptegel door de ruit van een passerende politieauto. Beelden van de stenengooier zijn getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en dat heeft 9 tips opgeleverd.

Lees ook: Negen tips over steengooier tijdens rellen Venlo

Noodverordening
Naar aanleiding van de rellen heeft de burgemeester van Venlo maandag een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De verordening geeft de politie extra bevoegdheden. Die mag nu mensen ter plaatse fouilleren, zonder dat daar direct een verdenking aan gekoppeld is.

Lees ook: Scholten stelt noodverordening in voor Venlo

Avondklok
De noodverordening blijft tot in ieder geval 9 februari van kracht. Tot en met die datum is in Nederland de avondklok van kracht. Wellicht verlengt de demissionaire regering de avondklok. Daarover is nu nog niets bekend. De maatregel hangt samen met de coronabesmettingen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de avondklok ingesteld. Van 21:00 tot 4:30 uur mogen mensen niet op straat zijn, tenzij ze daar een geldige reden voor hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen