Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg wil investering van 6 miljard

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 9:07

Ondernemend Limburg wil dat er de komende vijf jaar in totaal zes miljard euro wordt geïnvesteerd in de Limburgse economie.

Eén miljard brengt het bedrijfsleven zelf bij elkaar; de overige vijf miljard moet komen van de Nederlandse en Europese overheid. Maandag reikt Ondernemend Limburg het manifest 'Limburg Next Level' uit aan een delegatie van Limburgse kamerleden, die in Den Haag draagvlak moeten creeëren voor de plannen.

Maatregelen
Ondernemend Limburg is een samenwerkingsverband tussen de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB-Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (
LLTB). Zij hebben gezamenlijk een aantal concrete projecten opgesomd die met de zes miljard euro betaald kunnen worden. Zo moeten de snelwegen A2, A67 en A76 worden verbreed, de kenniscampussen verder worden uitgebouwd, er meer duurzame initiatieven worden ontwikkeld en moeten mensen gemakkelijker in de grensregio aan het werk kunnen gaan.

Aantrekkelijker
Al die maatregelen samen moeten ervoor zorgen dat Limburg enerzijds aantrekkelijker wordt voor bedrijven om zich hier te vestigen en anderzijds de werkloosheid verder wordt teruggedrongen. De titel 'Limburg Next Level' verwijst naar de landelijke investeringsagenda 'Nederland Next Level' van VNO-NCW, MKB-Nederland en de LTO-Nederland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkgevers: nieuw kabinet moet investeren in infrastructuur
MKB Limburg zorgen miljoenennota (18 sep 2019)
Reorganisaties bij MKB-Limburg en LWV
Thuiswerken (19 jan 2021)
'Regering moet coronaverlof bekostigen voor ouders'
Belangenvereniging: 'Harde veroordeling bezetting stal'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen