Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg wil investering van 6 miljard

Geplaatst opmaandag 15 mei 2017 - 9:07

Ondernemend Limburg wil dat er de komende vijf jaar in totaal zes miljard euro wordt geïnvesteerd in de Limburgse economie.

Eén miljard brengt het bedrijfsleven zelf bij elkaar; de overige vijf miljard moet komen van de Nederlandse en Europese overheid. Maandag reikt Ondernemend Limburg het manifest 'Limburg Next Level' uit aan een delegatie van Limburgse kamerleden, die in Den Haag draagvlak moeten creeëren voor de plannen.

Maatregelen
Ondernemend Limburg is een samenwerkingsverband tussen de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB-Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (
LLTB). Zij hebben gezamenlijk een aantal concrete projecten opgesomd die met de zes miljard euro betaald kunnen worden. Zo moeten de snelwegen A2, A67 en A76 worden verbreed, de kenniscampussen verder worden uitgebouwd, er meer duurzame initiatieven worden ontwikkeld en moeten mensen gemakkelijker in de grensregio aan het werk kunnen gaan.

Aantrekkelijker
Al die maatregelen samen moeten ervoor zorgen dat Limburg enerzijds aantrekkelijker wordt voor bedrijven om zich hier te vestigen en anderzijds de werkloosheid verder wordt teruggedrongen. De titel 'Limburg Next Level' verwijst naar de landelijke investeringsagenda 'Nederland Next Level' van VNO-NCW, MKB-Nederland en de LTO-Nederland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkgevers: nieuw kabinet moet investeren in infrastructuur
MKB Limburg zorgen miljoenennota (18 sep 2019)
Reorganisaties bij MKB-Limburg en LWV
Thuiswerken (19 jan 2021)
'Regering moet coronaverlof bekostigen voor ouders'
Belangenvereniging: 'Harde veroordeling bezetting stal'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen