Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg: 'Stop deze politieke chaos'

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:14

De drie ondernemersverenigingen MKB-Limburg, Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) zijn niet te spreken over de politieke chaos in Limburg.

"Door politiek gestuntel in Provinciale Staten ligt alles al veel te lang stil", zegt Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, namens de drie verenigingen die samen Ondernemend Limburg vormen.

Video L1

Chaos
Ondernemend Limburg is bang dat alles waar de afgelopen jaren samen met voorgaande provinciebesturen aan is gewerkt door de politieke chaos in gevaar komt. "De Limburgse economie in brede zin staat er veel sterker voor dan twintig jaar geleden. Dit heeft een positief effect op de hele samenleving", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "Ik roep partijen op te stoppen met naar elkaar te wijzen en nu snel samen te gaan werken."

Monsterverbond
De ondernemers zijn blij dat het 'linkse monsterverbond', zoals ze het door negen partijen gesteunde extraparlementair provinciebestuur noemen, van de baan is. Desalniettemin zijn er nog steeds zorgen. Volgens Ondernemend Limburg moeten de partijen zo snel mogelijk tot een zakenkabinet komen. "We zijn wel blij te lezen dat de voorgenomen gelegenheidscoalitie van maar liefst negen partijen er niet meer komt, want dat was inhoudelijk en bestuurlijk de verkeerde afslag", zegt LWV-voorzitter Giel Braun.

Nieuw provinciebestuur
CDA en PVV in het Limburgs Parlement vinden dat een zakenkabinet nu de beste oplossing is om uit de politieke impasse te komen. Ook Forum voor Democratie (FvD) is daarvoor, al wil die partij ook praten over een gewone coalitie. Vrijdag namen VVD, GroenLinks, SP, SVL, D66, PvdA, Lokaal-Limburg, Partij voor de Dieren en 50Plus nog een motie aan om met zijn negenen te koersen op een nieuw provinciebestuur. Maar maandag haakte SVL af en woensdag de SP, waardoor er geen meerderheid meer is voor deze optie.

Lees ook: Impasse provinciebestuur: zakenkabinet of Remkes aan zet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen