Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondernemend Limburg: 'Stop deze politieke chaos'

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:14

De drie ondernemersverenigingen MKB-Limburg, Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) zijn niet te spreken over de politieke chaos in Limburg.

"Door politiek gestuntel in Provinciale Staten ligt alles al veel te lang stil", zegt Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg, namens de drie verenigingen die samen Ondernemend Limburg vormen.

Video L1

Chaos
Ondernemend Limburg is bang dat alles waar de afgelopen jaren samen met voorgaande provinciebesturen aan is gewerkt door de politieke chaos in gevaar komt. "De Limburgse economie in brede zin staat er veel sterker voor dan twintig jaar geleden. Dit heeft een positief effect op de hele samenleving", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "Ik roep partijen op te stoppen met naar elkaar te wijzen en nu snel samen te gaan werken."

Monsterverbond
De ondernemers zijn blij dat het 'linkse monsterverbond', zoals ze het door negen partijen gesteunde extraparlementair provinciebestuur noemen, van de baan is. Desalniettemin zijn er nog steeds zorgen. Volgens Ondernemend Limburg moeten de partijen zo snel mogelijk tot een zakenkabinet komen. "We zijn wel blij te lezen dat de voorgenomen gelegenheidscoalitie van maar liefst negen partijen er niet meer komt, want dat was inhoudelijk en bestuurlijk de verkeerde afslag", zegt LWV-voorzitter Giel Braun.

Nieuw provinciebestuur
CDA en PVV in het Limburgs Parlement vinden dat een zakenkabinet nu de beste oplossing is om uit de politieke impasse te komen. Ook Forum voor Democratie (FvD) is daarvoor, al wil die partij ook praten over een gewone coalitie. Vrijdag namen VVD, GroenLinks, SP, SVL, D66, PvdA, Lokaal-Limburg, Partij voor de Dieren en 50Plus nog een motie aan om met zijn negenen te koersen op een nieuw provinciebestuur. Maar maandag haakte SVL af en woensdag de SP, waardoor er geen meerderheid meer is voor deze optie.

Lees ook: Impasse provinciebestuur: zakenkabinet of Remkes aan zet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen